Cüneyt Özdemir ve Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ekrem İmamoğlu'na bordo-mavi kravatı nedeniyle tepkisi göstermiş, "Umarım Fenerbahçelilerin, İmamoğlu’na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez." demişti. Konuyla ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir'den de bir tepkili paylaşım geldi. Özdemir paylaşımında, "Kendine oy verenlerle kavga, Fenerbahçe ile kavga, Koç grubu ile kavga, yarım yamalak bir özür… Siyasi bir intiharı canlı izliyoruz. Kara Cumartesi!" dedi.

F5HABER F5HABER
Cüneyt Özdemir ve Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Uğur Dündar ziyareti sırasında taktığı bordo-mavili kravat tartışmaları sürüyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bordo mavili kravat takan Ekrem İmamoğlu'na sert sözler kullanmış, "Umarım Fenerbahçelilerin, İmamoğlu’na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez." demişti.

Trabzon-Rize ziyaretlerinde beraberindeki gazeteciler nedeniyle oldukça yoğun eleştirilere maruz kalan İmamoğlu, tepki almaya devam ediyor.

Cüneyt Özdemir ve Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı! - Resim : 1

"BEN OLSAM VERMEZDİM"

Aynı zamanda hediye edilen kitapta sarı-lacivertliler aleyhine sözler olduğunu ifade eden Ali Koç, "Umarım Fenerbahçelilerin, Ekrem İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez. Uğur Bey forma verdi, ben olsam vermezdim. Ancak niyeti kötü değildi. Ziyaretçisinin niyeti kötüydü." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU NE CEVAP VERMİŞTİ?

"Bu dilin saygın Koç ailesine zarar vermemesi dileğiyle" İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamasında 'İmamoğlu Koç ailesinin projesidir' diyenlerin tezinin çürüdüğünü söyleyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç’un açıklamasını dinledim. “İmamoğlu Koç ailesinin projesidir” komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum. Fenerbahçe’nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle…"

Cüneyt Özdemir'den İmamoğlu çıkışı!

Gazeteci Cüneyt Özdemir Ali Koç ve Ekrem İmamoğlu arasında yaşananlara ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Özdemir paylaşımında, "Kendine oy verenlerle kavga, Fenerbahçe ile kavga, Koç grubu ile kavga, yarım yamalak bir özür… Siyasi bir intiharı canlı izliyoruz. Kara Cumartesi!" ifadelerini kullandı.

Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na Fenerbahçe tepkisi

Fazıl Say'ın yazdığı yazıda, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gereksiz ve şuursuz Trabzon-Rize mitingleri... Yanında Nagehan, herkes şaşkın... Üzgün... Dengesizlik yetmemiş kendi seçmenine “vız-tırıs-akıllı ol” filan. Ama arkadaş İstanbul’un 3 büyük takımıyla da takışırsan orada dur. Anca Rize milletvekili olursun. (Seçilirsen)" ifadeleri yer aldı. 

"Vız gelir tırıs gider" sözleri için özür dilemişti!

Öte yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfının düzenlediği "Denizleri Anma Gecesi"nde yaptığı konuşmada, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Benimle aynı şeylere inandığını söyleyen, ne yazık ki anlık hırslara yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunların içerisinde farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider, hiç umurumda değil." ifadesini kullanmıştı.

İmamoğlu'nun bu ifadeleri, aralarında ünlü sanatçılar ve gazetecilerin de bulunduğu pek çok ismin tepkisini çekmişti.

SONRAKİ HABER