ATM’lerde yeni dönem resmen başladı; Artık bu şekilde olacak

Birçok banka için 10 bin TL olarak belirlenen günlük nakit çekim limiti ile 3 çeyrek altın dahi alınamazken, vatandaşların 'komisyon kesintisi' şikayetlerinin ardından harekete geçen bankalar limitleri değiştirmeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizde…

ATM’lerde yeni dönem resmen başladı; Artık bu şekilde olacak - Sayfa 1

Türkiye'de yıllardır devam eden yüksek enflasyon, en büyük banknot olan 200 TL'nin reel değerini her geçen gün düşürürken, güncel kur üzerinden yaklaşık 6 dolara denk düşen 200 TL ile alınabilecek şeylerin listesi de kısalmaya devam ediyor.

ATM’lerde yeni dönem resmen başladı; Artık bu şekilde olacak - Sayfa 2

Vatandaşlar, nakit para kullanmaları gereken alanlarda adeta desteler dolusu para taşırken, yeni banknot talebinin ardından henüz resmi bir adım atılmış değil

ATM’lerde yeni dönem resmen başladı; Artık bu şekilde olacak - Sayfa 3

Hatırlanacağı üzere bankalar 2024 yılının ilk ayında, söz konusu mağduriyetleri giderebilmek adına günlük para çekim limitini ortalama 10 bin TL'ye yükseltmişti.

ATM’lerde yeni dönem resmen başladı; Artık bu şekilde olacak - Sayfa 4

Milyonlarca vatandaş, acil harcamalarını tamamlamak için günlük limitin üzerinde para çekimi gerçekleştirirken, bankaların bu işlemlere uyguladığı fahiş komisyon oranları ise büyük bir para kaybına yol açıyor.