Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cübbeli Ahmet Hoca'yı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü kabul etti. Kabulün ardından Ünlü’nün sosyal medya hesabından, Erdoğan'ın inşa ettirdiği camilere atıfta bulunularak "Allah kendisine hayırlı uzun ömür ihsan eylesin, ümmetimizin başında dâim eylesin" duası paylaşıldı.
Yurt içi ve yurt dışı temaslarını hız kesmeden sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde sürpriz bir konuğu kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini sohbetleri ve açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Ahmet Mahmut Ünlü ile bir araya geldi.
Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cübbeli Ahmet'in yan yana olduğu bir fotoğraf paylaşıldı.
Görüşmenin detaylarına ve ne zaman yapıldığına dair ilk açıklama ise Ahmet Mahmut Ünlü’nün resmi sosyal medya hesabından geldi.
Cuma günü gerçekleştiği belirtilen kabule ilişkin Ünlü'nün hesabından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın inşa ettirdiği camilere vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:
"Cübbeli Ahmet Hoca geçen cuma günü Dolmabahçe çalışma ofisinde kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi tarafından kabul edildi. Allâh-u Teâlâ, kendisine hayırlı uzun ömür, sıhhat-ü âfiyet ihsân eylesin, gözden, nazardan bütün şerlerden ve şerlilerden muhâfaza eylesin. Başta Çamlıca Câmii olmak üzere Taksîm Câmii, Levent Câmii gibi inşâ ve tâmir ettiği yüzlerce câmi-i şerîf hürmetine ve ezân düşmanlarının tepkilerine rağmen yakında Kadıköy rıhtımında inşâ edeceği câmi-i şerîf hâtırına amel defterini mahşer sabahına kadar meftûh eylesin. Bu ümmete yaptığı üstün hizmetler vesîlesiyle âkıbetini her işte hayırlı eyleyip, daha nice yıllar ümmetimizin başında dâim eylesin. Âmîn!"