için kaldı

CHP'li Kaya fotoğraf eski dedi, Bakan Varank İBB'nin açıklamasını gösterdi

 İstanbul'un Şile ilçesinde çekilen 'su kuyruğu' fotoğrafının 2016 yılına ait olduğunu söyleyerek "Film sizin dönemde çekilmiş" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'ya, Bakan Varank'tan yanıt geldi. Varank söz konusu fotoğrafın yeni olduğuna dikkat çekerek, İBB'nin açıklamasını "Fotoğraf o kadar yeni ki genel başkan yardımcısı seviyesinde yalan söylemek bir işe yaramamış; kendi belediyesi ve yandaş medyası açıklama yapmak zorunda kalmış" notuyla paylaştı.

F5HABER F5HABER
CHP'li Kaya fotoğraf eski dedi, Bakan Varank İBB'nin açıklamasını gösterdi

Ruken Canan Ruken Canan

İSKİ'nin Şile'de tankerle su dağıtması sosyal medyada olay olmuş su kesintileri üzerinden tartışmalar yaşanmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kişisel Twitter hesabında oluşan su kuyruğunun fotoğrafını paylaşmış, söz konusu paylaşımına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de etiketleyen Varank, "Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. Olay İstanbul'da geçiyor. DARK (İstanbul), Yıl: 2020, Tür: Dram, IMDB: 0.0. İyi seyirler" ifadelerini kullanmıştı.

"GÖRÜNTÜLER 2016 YILINA AİT"

Bu paylaşımın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Sayın Varank, film sizin dönemde çekilmiş. Olay İstanbul'da geçiyor. Yıl 2016, iyi seyirler. Ayrıca siz atanmış bir bakansınız, seçilmişlere çamur atarak siyaset yapmanız etik değil" demişti.

Bugün Bakan Varank'tan yeni açıklama geldi 

"FOTOĞRAF TABİİ Kİ YENİ"

Bakan Varank, çeşitli yayın organlarında çıkan haberler ve İBB'nin açıklamasını paylaşarak "Fotoğraf tabii ki yeni. O kadar yeni ki genel başkan yardımcısı seviyesinde yalan söylemek bir işe yaramamış; kendi belediyesi ve yandaş medyası açıklama yapmak zorunda kalmış. Size tavsiyem yalan üretmeye değil, millete hizmet etmeye odaklanın." dedi.

SONRAKİ HABER