Boş araziye arıtma çamuru döktüler! 3 işletmeye inceleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Burdur'da boş araziye arıtma çamuru döken üç işletme hakkında inceleme başlattı.

F5HABER F5HABER
Boş araziye arıtma çamuru döktüler! 3 işletmeye inceleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,"Burdur’da boş bir araziye arıtma çamurunun döküldüğünün tespit edilmesi üzerine Bakanlık ekiplerimizce, bölgedeki 26 atık su arıtma tesisi ile arıtma çamuru bertarafı konusunda faaliyet gösteren 3 işletmede inceleme başlatıldı." açıklamasını yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Plaka Tanıma Sistemi ve GPS kayıtları aracılığıyla yapılan incelemede, Antalya Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisleri’nden çıkan 26 kamyon dolusu arıtma çamurunun Burdur’da boş bir araziye döküldüğü belirlendi." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Arıtma çamurunu bölgeye döken firmaya Çevre Kanunu kapsamında 48 milyon 612 bin 876 TL ceza uygulanarak, faaliyeti durduruldu. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

SONRAKİ HABER