Birbirinden güzel tavsiyelerle Tekirdağ alışveriş rehberi

Marmara bölgesinde, Trakya’nın kalbinde yer alan Tekirdağ güzeller güzeli bir şehirdir. Tatil için Tekirdağ’a giden turistler bu şehirde alışveriş yapmaya bayılmaktadır.

F5HABER F5HABER
Birbirinden güzel tavsiyelerle Tekirdağ alışveriş rehberi

 Tekirdağ’ın neyi meşhur diye soranlara verilecek en güzel cevap ise elbette yörenin üzümlerinden elde edilen rakı ve şaraptır. Daha farklı bir şeyler arayanlara ise Karacakılavuz el dokuması kilimlere ve peynir helvasına bir şans vermeleri tavsiye edilmektedir. Bununla beraber bu güzeller güzeli şehirde yaptıkları tatili bir ömür hatırlamak isteyenlerin kesinlikle Rüstem Paşa Çarşısı’na gitmeleri ve buradaki hediyeliklerden almaları önerilmektedir.

Rüstem Paşa Çarşısı’ndan Tekirdağ’ı Hatırlatacak Hediyelikler
Şehri anımsatacak küçük aksesuarlar, tatil alışverişlerinin vazgeçilmezidir. Belki bir kahve fincanı, kitap ayracı ya da şehrin adının yazılı olduğu bir magnet veya anahtarlık gibi küçük eşyalar, zaman geçtiğinde önceden yapılmış gezileri hatırlatır. Rüstem Paşa Çarşısı tam olarak bu tür hediyelik, hatıralık eşyalar satın alınabilecek bir yerdir. 

Karacakılavuz El Dokuması Kilim
Kilim dokumacılığı, Tekirdağ başta olmak üzere Trakya bölgesinde yıllardır devam eden bir zanaattır. Modern zamanlarda popülerliğini yitirmiş olsa bile bu gelenek küçük dükkanlarda ve bazı bölgelerde varlığını sürdürmektedir. Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karacakılavuz köyü bu geleneğin sürdürüldüğü yerlerden biridir. Cicim tekniği kullanılarak yapılan el dokuması kilimler bu bölgede meşhurdur. Ziyaretçiler, sadece kilim değil bu teknikle dokunan seccade, kıyafet ve çanta gibi farklı eşyaları da alabilmektedir.

Barel Bağ Evinden Şarap
Trakya yöresinde üzüm yetiştiriciliği uzun bir geçmişe sahiptir. Tekirdağ’da günümüzde bağcılık ve el yapımı şarap üretimi hâlâ devam etmektedir. Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Barel Bağ Evi, bu geleneğin sürdürüldüğü yerlerden biridir. Gezginler ek olarak Barel Bağ Evi’ni turistik olarak ziyaret edebilmekte ve evin restoran bölümünde keyifli bir akşam yemeği yiyebilmektedir. 

Tekirdağ Rakısı
Tekirdağ, üzüm bağlarıyla ünlü bir şehirdir. Bu şehir şarapta olduğu gibi rakı üretiminde de Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biridir. Türkiye’de rakı kültürünün başlaması ve fabrikalarının kurulması 19. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’na kadar uzanmaktadır. Tekirdağ Rakı markası ise 2000 yılında ortaya çıkmış ve kısa süre içinde tüm ülkeye yayılmıştır. Bu nedenle alkol tüketenler için Tekirdağ rakısı iyi bir hediyelik olacaktır.

Peynir Helvası
Peynir helvası, Tekirdağ mutfağının en popüler lezzetlerinden birisidir. Peynircilikle yaşamını devam ettiren köylüler peynir helvasını kendi hayvanlarından elde ettikleri sütle yapmaktadır. Peynir helvasının yapıldığı en eski adreslerden biri olan Tekbaş’ta ziyaretçiler, vakumlu paketler halinde satışa sunulan özel üretim peynir helvalarını hediyelik olarak alabilmektedir.

SONRAKİ HABER