Berna Laçin'e 'İzmir' soruşturması: Gözaltına alındı
Sosyal medya hesabından yaptığı "İzmir daha önce de işgal edildi, Korkma" paylaşımı nedeniyle hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlatılan ünlü oyuncu Berna Laçin, akşam saatlerinde gözaltına alındı.
F5haber- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın resmen AK Parti saflarına geçmesiyle, kentte çeyrek asrı aşan CHP dönemi kapandı. Tam 27 yıl sonra belediyenin yönetiminin farklı bir siyasi partiye geçmesi, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi.
BERNA LAÇİN'DEN İZMİR PAYLAŞIMI
Özellikle sosyal medyada da çok sayıda paylaşım yapıldı. Oyuncu Berna Laçin de yaptığı bir paylaşımda, "İzmir daha önce de işgal edildi, Korkma" ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞIMDAN KISA SÜRE SONRA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Laçin'e bu paylaşımı nedeniyle jet hızında soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Berna Laçin’in paylaşımı nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu kapsamında soruşturma başlattı.
GÖZALTINA ALINDI
Berna Laçin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü polislerince akşam saatlerinde gözaltına alındı. Laçin'in Üsküdar'daki evinde mahkeme kararı doğrultusunda arama yapıldığı öğrenildi.
