Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman'dan Veda Konuşması

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Ticaret Odası'nda 9 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler öncesinde 22 yıldır oda başkanlığı görevini yürüten ve bu seçimlerde aday olmayan Osman Kocaman veda konuşması yaptı.

F5HABER F5HABER
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman'dan Veda Konuşması

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Ticaret Odası'nda 9 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler öncesinde 22 yıldır oda başkanlığı görevini yürüten ve bu seçimlerde aday olmayan Osman Kocaman veda konuşması yaptı.

Oda Restaurant'ta gerçekleştirilen geceye Ticaret Odası başkan adaylarından Nihat Yazıcı ve listesinde yer alan meslek grubu başkan adayları katıldı. Gecede ilk konuşmayı yapan Nihat Yazıcı, seçilerek göreve gelen yöneticilerin sevilip sevilmemesinin önemli olmadığını, kazananın da kaybedenin de arkasında olunması gerektiğini söyledi. Yazıcı, "Bu akşam meclis üyelerimizin alt komitelerinde görev alacak olan meslek komitelerimizle birlikte toplandık. Bandırma Ticaret Odası'nın şu an 12 meslek komitesi vardır ve bu komiteler toplamda 30 meclis üyesini seçeceklerdir. Osman Kocaman çok genç yaşta bu göreve geldi. Büyük hizmetler verdi. Bandırma'ya inkar edilmeyecek değerler kazandırdı. Organize Sanayi'nin yapımı, Bandırma Ticaret Odası binası bunlardan sadece birkaç tanesidir. Biliyorsunuz Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nin ilki tamamen dolmuş ikincisi içinde mücadele verilmektedir. İkinci etap için 6 aydır bir çalışma yapıyoruz. 1. OSB'nin hemen arkasında üç bin dönümlük yeni bir yer talep edilmişti. Bununla da ilgili sonuç almak üzereyiz. Önceki gün Balıkesir'de Sanayi Odası'nın, Bandırma'da da Ticaret Borsası'nın seçimleri oldu. Kazanan gruptan bizlerinde görevlerini yerine getirmeyi talep etme hakkımız var. Çünkü bizler de onların üyeleriyiz. Hiçbir şekilde ötekileştirme söz konusu olamaz. Biz bunların yanındaydık onlar kazandı ya da biz bunların karşısındaydık onlar kaybetti diye bir şey asla telaffuz etmeyiz. Onlar da bu memleketimize hizmet sunacaktır. Bizim onlardan ancak görevlerini tam yapmalarını talep etme hakkımız vardır. Bizler de 9 Mayıs'ta Bandırma Ticaret Odası'nda yapılacak seçimlere iyi hazırlandık. Seçimi kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman ise konuşmasının bir veda konuşması olduğunu vurgulayarak, "Bu seçimlerde aday olmayacağımı 4 yıldır söyledim. 4 yıldır da buna inandırmakta zorlandım. Bu seçimlerde aday olmamama rağmen yaklaşık 3 aydır benim üzerimden bir seçim kampanyası yürütüldü. Bir hizmetim olmasaydı ya da bir iz bırakmamış olsaydım bu kadar konuşulmazdım" dedi.

Bandırma Ticaret Odası seçimlerinde rakiplerinin değişimden bahsettiğini söyleyen Kocaman, "Değişimden bahsediliyor ama en çok değişimi ben kendim başlattım. Başkanlığa aday olmamakla en büyük değişimi ben yaptığımı düşünüyorum. Nihat Yazıcı seçimleri kazandığı takdirde yönetimin de yüzde 80'i değişecek. Mehmet Kılkışlı'nın listesi kazanırsa yönetimin benim hesaplarıma göre sadece yüzde 20'si değişecek. Şu andaki yönetim kurulu'ndan 6 kişi Mehmet Kılkışlı'nın listesinde. Değişimin ağa babasını yapacaksa bu grup yapacak. Bir de şeffaflık konusu konuşuluyor. Mevcut yönetimden sayman dahil 6 kişinin kendi listelerinde bulunduğu bir listede neyin şeffaflığının söylenmek istendiğini de kendilerine bırakıyorum. Şeffaflık konusu bir balondur, çamur at izi kalsın mantığıdır. Benim getirdiğim öneriler de arkadaşların getirdiği öneriler de tartışıldı görüşüldü kabul edildi. Demek ki bizim şeffaflıkla ilgili bir sorunumuz yok" dedi.

Son zamanlarda üyelerine icra ve haciz işlemi başlatan bir yönetim oldukları şeklinde söylemler oluştuğunu belirten Kocaman, "Odalar ve Borsalar Birliği Kanununa göre ödenmeyen aidatların tahsilatından Ticaret Odaları yönetim kurulu üyeleri sorumludur. Biz üyelerimiz aidatları için kanuni takibat yaptık. Bu kanuni takibi yaparken de ben de dahil diğer 6 arkadaşımızın da kararlarda imzası var. Eğer aksini iddia ediyorlarsa yarın o kararların imzalarını hepinize takdim ederim. Ama bir şey daha yaptık. Hiçbir Bandırma Ticaret Odası üyesi diyemez ki benim evime iş yerime haciz veya icra geldi diyen varsa onunla da yüzleşmeye hazırım. Ama şu da bilinsin ki bizler üyelerimize icra haciz işlemi yapan yönetim olmayacağız diyen arkadaşların da bu kararların altında imzaları var hepsini de takdim edebilirim. Biz ortamı yumuşatmaya daha güler yüzlü olmaya çalıştıkça daha sert ve gerilim politikasıyla üzerimize geldiler. İster Nihat Yazıcı, isterse Mehmet Kılkışlı, benim Ankara'da yaptığım görevleri alsınlar Bandırma'ya da faydalar sağlasınlar. Onların da hesabını vermeye her zaman hazırım. İşte biri her zaman konuşulan İpsala UMAT A.Ş. Gümrük Kapısı'nın Bandırma'ya kazandırdığı yoğun bakım ünitesidir. Diğeri de Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı olduğum kurumun desteği ile de Bandırma'ya son dört yılda dört Avrupa projesi yapıp 500 bin Euro'luk hibe gelmesidir. İnşallah bu arkadaşlar da bu göreve seçilirler de ben de onların bu göreve seçilmelerine yardımcı olurum. Bizler bir Bandırmalı'nın bu yerlerde görev almasından çalışmasından niye rahatsızlık duyuyoruz ki? Ne var içimizde? Memleket çocukları birbirini mi yemek istiyorlar? O görevlerden Bandırma'ya ne gelecek ben onun hesabını vereyim. Yoksa istifa etsem ne olacak, özür dilesem ne olacak? Bandırma'ya ne katkı sağlayacak? O nedenle bu kısır döngüleri bırakmanız lazım. Ben Osman Kocaman olarak benden sonra göreve kim gelirse gelsin elinden tutup Ankara'da o görevlere gelmesi için yardımcı olacağımı da taahhüt ediyorum. Bir de son olarak geçen hafta ben yurt dışındaydım. Birtakım yıpratma amaçlı dedikodular çıkmış. Bunlara biz oturup ailece güldük. Ama yıl sonunda sizlerle rekor ihracatımızı, rakamlarımızı açıklayacağız. Bu dedikoduları da kimler çıkartıyorsa onları kendi ayıpları ile baş başa bırakıyorum " dedi .

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Muharrem İyianlar, Nihat Yazıcı'nın listesinde bulunan meslek komiteleri başkan adaylarını tek tek kürsüye çağırarak tanıttı.

SONRAKİ HABER