Bakan Soylu duyurdu: Hrant Dink Vakfı'nı tehdit eden zanlı yakalandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hrant Dink Vakfı'na tehdit mesajı yollayan zanlının yakalandığını duyurdu. Soylu açıklamasında, "Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin." dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Soylu duyurdu: Hrant Dink Vakfı'nı tehdit eden zanlı yakalandı!

Hrant Dink Vakfı'na tehdit mesajı gönderen zanlı yakalandı.

Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte,
Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. 
Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin."

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış sokak kapısının haçını söktüğü gerekçesi ile gözaltına alınan Mazlum D., adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Mazlum D., sorgusunda haçı sökmeye bir anda karar verdiğini, ardından camiye giderek dua ettiğini, haçı söktüğü için pişman olduğunu söylemişti.

ÖMER ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından, Hrant Dink Vakfına gönderilen ölüm tehdidine ilişkin paylaşımda bulundu.

Bu provokasyonlara müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Kursaklarında kalır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, vakıfları, dernekleri, vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkan provokasyonlar Türkiye düşmanlığıdır. Bunların maşaları çeşitlidir ama arkasındaki odaklar aynıdır. Ülkemizin ve insanımızın kötülüğünü isteyenler, farklılıklarımızı fay hattı zannederek bunları tetiklemeye çalışır. Ama her seferinde fay hattı zannettiklerinin kardeşlik köprülerimiz olduğunu öğrenir. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. Biriz, beraberiz."

Çelik, vatandaşların içindeki farklı grupları tehdit edenlerin ortak özelliğinin "Türkiye düşmanlığı" olduğunu tarihten de çok iyi bildiklerini belirterek, "Kullandıkları maşalar değişir, bunlar değişmez. Ama artık bu topraklarda operasyon yapamazlar. Türkiye'de provokasyon mevsimi kapanalı çok oldu." ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER