Bakan Kurum: Düzce'deki depremde 321 binamızda hasar tespitleri yaptık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Düzce'deki depremde 321 binada hasar tespitleri yaptık, Gölyaka'da 5 bina, 8 bağımsız bölüm ağır hasarlı görünüyor." dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Kurum: Düzce'deki depremde 321 binamızda hasar tespitleri yaptık

Düzce'de saat 04.08'de, 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan deprem Tekirdağ'dan izmir'e kadar birçok ilde  hissedildi.

Deprem sonrası hasar tepit çalışması başlatıldı. Çalışmalara ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı.

Bakan Kurum, "(Düzce'deki deprem) Kısmi, az hasarlı kamu binaları var. Bu binalara ilişkin de tadilatların yapılmasını müteakip burada kamu hizmetleri verilecek." ifadesinde bulundu.

Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz binaların hasarlı olup olmadığının tespitinin yapılmasını müteakip evlerine girmeleridir. Netic

Bakan Kurum, "Düzce'deki deprem çok fazla yapısal hasara yol açmadı. Sebebi, bina stokunun yüzde 75'inin Deprem Yönetmeliği'ne uygun yapılmış olmasıdır." dedi.

Hastane ve okul gibi tüm kamu binalarının incelendiğini belirten Kurum, "Kısmı ve az hasarlı kamu binaları var. Çocuklarımızın güvenliği sağlanmasının ardından okullarla ilgili süreci valiliğimiz bilgilendirme yapacak" diye konuştu.

Kurum, çok sayıda vatandaşın önlem amacıyla dışarda bulunduğunu hatırlattı. Yapılacak tespitlerin günlük olarak duyurulacağını kaydeden Kurum, "Tespitlere müteakip vatandaşlarımızdan istediğimiz evlerine girmeleridir. Artçı depremler devam ediyor" uyarısını yaptı.

Akşam itibarıyla şehrin yüzde 95'ine elektrik verileceğini duyuran Kurum, "İçme suyu ile ilgili birkaç kısmı hasar söz konusu. Hasarlar suyu kesmeden çalışmalar tamamlanacak. Doğalgaz da hasar olmayan yerlerde verilecek" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER