Düzce'deki depremin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı! Deprem milyonlarca insanı uykusundan uyandırdı

Düzce Gölyaka'da gece yarısı meydana gelen deprem vatandaşları uykusundan uyandırdı. Kandiili Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. İstanbul ve çevresinde de hissedilen deprem herkesi korkuturken, kimileri deprem anında camlardan atladı, kimileri de geceyi dışarda geçirdi. Depremin verdiği hasar ise gün ağarınca ortaya çıktı. Deprem esnasında düşen kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Düzce'deki depremin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı! Deprem milyonlarca insanı uykusundan uyandırdı - Sayfa 1

Düzce'de saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan depremde panik nedeniyle 80 kişi yaralandı. Deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi. 

141
Düzce'deki depremin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı! Deprem milyonlarca insanı uykusundan uyandırdı - Sayfa 2

AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgide an itibariyle Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 2 kişi, Zonguldak’ta 10 kişi, Sakarya’da 26 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere toplam 80 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

241
Düzce'deki depremin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı! Deprem milyonlarca insanı uykusundan uyandırdı - Sayfa 3

 Şiddetli sarsıntı dolayısıyla market raflarındaki ürünler adeta yere indi. Deprem sırasında marketlerde kimsenin bulunmaması ise facianın önüne geçti. Sarsıntının etkisiyle düşen ve kırılan ürünler, çalışanlar tarafından toplanmaya başladı.

341
Düzce'deki depremin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı! Deprem milyonlarca insanı uykusundan uyandırdı - Sayfa 4

DÜZCE DEPREMİNDEN ACI HABER GELDİ

Düzce'de meydana gelen 5,9'luk deprem sonrası paniğe kapılan bazı vatandaşlar evden atladı. Düzce'de meydana gelen deprem esnasında düşen kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

441