Bakan Fidan: Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bağlar sarsılmaz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakü'de yaptığı açıklamada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının önemine dikkat çekti. Fidan, iki ülke arasındaki ilişkilerin yapay tartışmalarla yıpratılmaması gerektiğini söyledi.
F5Haber - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Asya'da Karşılıklı İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (CICA) 7. Zirvesi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri değerlendiren Fidan, "Şartlar ne olursa olsun Türkiye-Azerbaycan ilişkisinin stratejik mahiyeti her türlü konunun üstündedir" dedi.
İki ülke arasında zaman zaman farklı görüşlerin ortaya çıkabileceğini belirten Fidan, bunların kardeşlik ilişkilerine zarar vermemesi gerektiğini vurguladı.
Sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin yapay sorunları büyüttüğünü söyleyen Fidan, "Ben birtakım suni problemlerin çok fazla şişirildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"İki lider arasındaki sarsılmaz bağ en kuvvetli şekilde var olmaya devam edecektir"
Suni problemlerin iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri etkilemeyeceğini ifade eden Fidan, "İki ülkenin liderlikleri de bu konuda oldukça hassas ve ihtimam gösterir durumdalar. Cumhurbaşkanımız, özellikle ben buraya gelmeden önce de kendisinin talimatlarını ve direktiflerini aldım. Bu konuda şartlar ne olursa olsun Türkiye-Azerbaycan ilişkisinin stratejik mahiyeti her türlü konunun üstündedir. Ancak belli konularda farklı yaklaşımlar ve farklı perspektifler olabilir mi? Olabilir. Bunu kardeşler kendi aralarında, kardeşlik hukukuna uygun bir şekilde konuşurlar.
Birbirlerine pozisyonlarını anlatırlar. Belli farklı şartlar ve farklı perspektifler vardır. Bu son derece normaldir. Biz kadim bir milletiz. Kendi sorunlarımızı da bu kadim geçmişe yakışır, bize yakışan bir şekilde oturup konuşuruz. Bunların sosyal medya üzerinden bir propaganda aracına dönüştürülmesine hiç gerek yok. Bugün burada Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığımız görüşmede de bu çerçevede bu konuları ele aldık. Kendilerinin perspektifini ve görüşlerini dinledik. İki lider arasındaki sarsılmaz bağ en kuvvetli şekilde var olmaya devam edecektir" diye konuştu.
