Aydınlık gazetesi rezil oldu

Aydınlık gazetesi, bugün için hazırladığı birinci sayfasında fena patladı.  İran'da 176 yolcuya mezar olan Ukrayna uçağı için büyük puntolarla "Uçak Kışkırtması" başlığını kullanarak "ABD, yenilgisini müttefiklerinin kara propagandasıyla gizleme kampanyasına başladı" sürmanşetini kullandı. Ancak İran gerçeği bu sabah ilan etti "Ukrayna uçağını yanlışlıkla vurduk" 

F5HABER F5HABER
Aydınlık gazetesi rezil oldu

Ruken Canan Ruken Canan

İran'dan düşürülen Ukrayna uçağıyla ilgili açıklama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı uçağın yanlışlıkla düşürüldüğünü itiraf etti. Olayı "facia" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, "Nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır" dedi. Dışişleri Bakanı Zarif ise özür diledi.

ERKEN BASKI REZİL ETTİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Aydınlık gazetesi bugün "Uçak Kışkırtması" sürmanşetiyle çıkarak "ABD, yenilgisini müttefiklerinin kara propagandasıyla gizleme kampanyasına başladı" diye başlık attı. 

Haberin detayında "ABD'nin üslerini vurarak askeri olarak caydırıcılığını kanıtlayan İran, yolcu uçağını fark edemeyen ülke gibi gösterilmeye çalışılıyor" ifadelerine yer veren gazete, sosyal medyada adeta olay yarattı. İran'ın açıklamasından önce baskıya verilen gazete bu haberiyle deyim yerindeyse rezil oldu.

ŞAMİL TAYYAR PAYLAŞTI

AK Partili eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar "İran Genkurmayı ve Dışişleri Bakanlığı, Aydınlık’ı yalanladı. Ukrayna uçağını düşürdüklerini itiraf ettiler." mesajıyla gazetenin haberini paylaştı. 

Aydınlık'ın haberine sosyal medyadan yorum yağıyor.

KURTULAN OLMAMIŞTI

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İranlı yetkililer, uçağın teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını açıklamış, Ukraynalı yetkililer de ilk etapta aynı fikirde olduklarını duyurmuştu. Ancak daha sonra kara kutuları bulunan uçağın düşüş nedeninin henüz bilinmediği ifade edilmişti.

TRUMP VE TRUDEAU'DAN AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD'li yetkililer ise Ukrayna uçağının İran tarafından "yanlışlıkla" düşürülmüş olabileceğini ileri sürmüşler, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da söz konusu uçağı İran'a ait bir füzeyle yanlışlıkla düşürülmüş olabileceği yönünde ellerine istihbarat olduğunu açıklamıştı. 

SONRAKİ HABER