15 Temmuz Derneği'nden anlamlı ziyaret!

Çanakkale Gençlik Kampı’na bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gençleri eleştirenlerin 15 Temmuz gecesi en güzel cevabı aldığını belirtti. Geleceğin donanımlı, çalışkan ve insani yönünü kaybetmeyen gençlerin eliyle şekilleneceğini belirten Süleyman Soylu “15 Temmuz gecesi başlatılan milada hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

F5HABER F5HABER
15 Temmuz Derneği'nden anlamlı ziyaret!

Çanakkale Gençlik Kampı’na bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gençleri eleştirenlerin 15 Temmuz gecesi en güzel cevabı aldığını belirtti. Geleceğin donanımlı, çalışkan ve insani yönünü kaybetmeyen gençlerin eliyle şekilleneceğini belirten Süleyman Soylu “15 Temmuz gecesi başlatılan milada hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

15 Temmuz Derneği ile T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Çanakkale Gençlik Kampı, Eceabat Gençlik Konuk Evi’nde gerçekleşti.

15 Temmuz Derneği'nden anlamlı ziyaret! - Resim : 1

Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden şehit yakınlarının katıldığı 3 günlük kampa 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Dernek Başkan Vekili Tarık Şebik, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Çanakkale Valisi İlhami Aktaş katılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı bağlantıyla gençlere seslendi.

15 Temmuz gecesi vatan için canından geçen kahramanlarımızın emanetleri olan çocuklarının yüz yıl önce yine vatan için şehadete yürüyen şehitlerle buluştuğu bu anlamlı program birbirinden farklı etkinliklere sahne oldu.

15 Temmuz Derneği'nden anlamlı ziyaret! - Resim : 2

TARİHİ GELİBOLU YARIMADASI GEZİLDİ

Kampın ilk akşamında düzenlenen yaratıcı drama atölyesine katılan gençler, iletişim kurma becerilerini geliştirirken birarada olmanın keyfini yaşadı.

Çanakkale’yi geçilmez kılan savaşın anlatıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadası gezisi ise şehit çocukları için bambaşkaydı. Ailelerinden en yakınlarını 15 Temmuz gecesi kaybeden gençler, 1915’te ecdadın bu topraklar için ödediği bedelin bir benzerinin 15 Temmuz’da aynı ruhla yaşandığını yerinde gördü. Gezi kapsamında Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi de ziyaret edildi. 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’un da katıldığı gezide Çanakkale Savaşı’nda büyük hizmet veren Kızılay Ağadere Müzesi de görüldü.

15 Temmuz Derneği'nden anlamlı ziyaret! - Resim : 3

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, kampı ziyaret ederek gençlerle sohbet etti. Türkülerin hep bir ağızdan söylendiği gecede Bülent Turan, Çanakkale Türküsüne eşlik etti. Turan 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde canını hiçe sayarak şehit olan vatandaşlarımızın bu ülke için büyük bir fedakarlık yaptığını belirterek, şehit yakınlarının ülkeye emanet olduğunu söyledi.

Çanakkale Gençlik Kampı programı kapsamında Assos-Behramkale Örenyeri ve Troia Örenyeri ile Troia Müzesi de rehberler eşliğinde gezildi. Programın öğle yemeği bölümüne katılan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, 15 Temmuz gecesi şehit olanların bu vatan için kendilerini feda ettiğini söyledi.

15 Temmuz Derneği'nden anlamlı ziyaret! - Resim : 4

“15 TEMMUZ GECESİ GENÇLERİMİZ HİÇ DÜŞÜNMEDEN SOKAĞA ÇIKTI”

Programa zoom üzerinden bağlanarak gençlere hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise milli birlik ve beraberliğin önemine değinerek, 15 Temmuz’un darbeler tarihinin millet eliyle kapatılması olduğunu ifade etti. Gençlerin 15 Temmuz gecesi sokağa düşünmeden çıkmasının çok değerli olduğunu söyleyen Soylu “Bu ülkenin gençleri sorumluluğunu bilmektedir. Sizlere ve feda-i can eden ailelerinize minnettarız. Bizler siz gençlere güveniyoruz” dedi.

Türk gençlerine tarih boyunca parmak sallayanlar olduğunu söyleyen Soylu, bugün gençlerin daha özgüvenli olduğunu belirtti. “Tükiye’yi yarınlarda sizler yöneteceksiniz. Bizim görevimiz sizin önünüze çıkacak engeli aşacak donanımı sağlamaktır” diyen Süleyman Soylu, gençlerin görevinin de çalışmak, donanımını arttırmak ve insani yönünü kaybetmemek olduğunu belirtti.

Türkiye’nin dünya adına görevli bir millet olduğunu vurgulayan Soylu “Yarınlar için çok daha güçlü olmalıyız. Bu siz gençlerin görevidir. Dünyadaki haksızıklara güçlü olarak cevap verebiliriz. Bu da birlikle olur. Allah birliğimizi bozmasın. 15 Temmuz’da başlatılan milada hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

SONRAKİ HABER