Mursi'nin vefatı sonrası Sisi'den skandal hareket

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve Mısır'ın demokratik yollarla iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı Mursi, dün akşam mahkeme salonunda şüpheli bir şekilde hayatını kaybedip bu sabah başkent Kahire'de defnedildi. Dünya için ibret verici fotoğraf ise Belarus'un başkenti Minsk'ten geldi.

GASTE24 GASTE24
Mursi'nin vefatı sonrası Sisi'den skandal hareket

Dönemin eski Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi tarafından askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve Mısır'ın demokratik yollarla iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı Mursi,, dünkü duruşması sırasında şüpheli bir biçimde hayatını kaybetti.

67 Yaşındaki Mursi'nin yalnızca ailesi ve avukatlarının katıldığı bir törenle defnedilmesinin ardından sadece birkaç saat sonra, darbeci Abdülfettah es Sisi'yi kahkahalarla gülerken yansıtan fotoğraflar uluslararası ajanslara düşmeye başladı.

2013 yılında Mursi'yi darbeyle deviren Sisi, Belarus'un başkenti Minsk’te Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından ağırlandı.

Mursi'nin vefatı sonrası Sisi'den skandal hareket - Resim : 1

Başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından kabul gören Sisi, Lukaşenko ile görüşmesinde sürekli gülerken, o anlar uluslararası ajansların objektiflerine yansıdı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER