Fırından çıkar çıkmaz sünger gibi sönen böreklere son! Bu teknikle böreğin çıtırlığı gitmiyor

Börek ismi geçtiğinde akla Sarıyer gelir. İstanbul'un böreğiyle meşhur ilçesinde bakın aşçılar hangi püf noktaları kullanıyor.

Fırından çıkar çıkmaz sünger gibi sönen böreklere son! Bu teknikle böreğin çıtırlığı gitmiyor - Sayfa 1

Çıtır çıtır börekler fırından çıkınca çabucak söner. Yemek.com sitesinde paylaşılan bir içerikte; fırından çıkan böreğin yumuşamasını engelleyecek aşçılık sırları aktarıldı

113
Fırından çıkar çıkmaz sünger gibi sönen böreklere son! Bu teknikle böreğin çıtırlığı gitmiyor - Sayfa 2

Geleneksel mutfağımızda önemli bir yerde bulunan börek, acil durumların en çok başvurulan yemeklerinden olabiliyor. İster kendiniz hamur açarak ister de hazır yufkadan için farklı malzemelerle dolu nefis börekler hazırlayabilirsiniz. Börek pişirirken göz önünde bulundurmanız gereken birçok püf nokta var. Kullanılan malzemelerin niteliği, homojen bir kıvama gelmesi ve pişirme süresi. Tabi sadece öncesinde değil börek piştikten sonra uygulamanız gerekenler var. Şimdi size aktaracaklarımızla hem böreğinizin sönmemesini sağlayabilir hem de yumuşamasını önleyebilirsiniz.

213
Fırından çıkar çıkmaz sünger gibi sönen böreklere son! Bu teknikle böreğin çıtırlığı gitmiyor - Sayfa 3

Böreğiniz doğru ısılarda pişmezse, yufkalarınız yeterince taze değilse, üzeri açık bir şekilde beklediyse ya da yufkalar çok yumuşaksa ve yeterince malzeme kullanılmadıysa bu sorunları yaşamanız olası. Böreklerinizin kurumaması için kullanacağınız ilk malzeme süt olmalı.

313
Fırından çıkar çıkmaz sünger gibi sönen böreklere son! Bu teknikle böreğin çıtırlığı gitmiyor - Sayfa 4

ÇITIR ÇITIR BÖREKLER İÇİN BUZDOLABINDA BİR SÜRE BEKLETİN

Ye-mek.net'te paylaşılan içeriğe göre, Buzdolabında Bir Süre Bekletmek Gerek. Arzu ederseniz, böreğinizi fırına sürmeden önce, buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz. Bu yöntem de böreklerinizin, piştiğinde çok daha gevrek ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

413