Fenerbahçe’de üç bağımsız yönetici istifa etti: Saran dönemi şekilleniyor
Fenerbahçe Futbol A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamayla üç bağımsız yönetim kurulu üyesinin istifa ettiğini duyurdu. Sadettin Saran’ın başkanlığa seçilmesinin ardından başlayan yeniden yapılanma sürecinde bu istifalar, yönetim kadrosunun yenilenmesinin ilk adımı olarak değerlendiriliyor.
Fenerbahçe’de Sadettin Saran’ın başkanlığa seçilmesinin ardından başlayan yeniden yapılanma süreci, yönetim kanadında dikkat çeken gelişmelerle sürüyor.
Üç bağımsız üye görevden ayrıldı
Fenerbahçe Futbol A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Şenol Şankaya, Alaattin Yavuz Güneş ve Can Gebetaş’ın bağımsız yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
“15.10.2024 tarihinden beri yürütmekte oldukları Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve buna bağlı tüm komite üyeliklerinden, kendi istekleriyle 10.11.2025 tarihinde istifa etmişlerdir.”
İstifaların gerekçesi kamuoyuna “kişisel tercih” olarak yansıtılırken, kulüp çevrelerinde bu gelişme Saran yönetiminin kendi ekibini kurma adımı olarak yorumlandı.
Yönetim yapısı değişiyor
Ali Koç’un görev süresinin sona ermesinin ardından başkanlığa gelen Sadettin Saran, kulüpte yönetimsel ve sportif alanlarda kapsamlı bir yeniden yapılanma başlatmıştı.