Barclays müşteri bilgilerini satacak

Barclays Bankası müşterilerine ait bilgileri diğer şirketlere satacaklarını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Barclays müşteri bilgilerini satacak

13 milyonun üzerinde kişiye ait hesabının bulunduğu İngiliz banka Barclays, müşteri tüketim alışkanlıklarına ait bilgileri başka şirketlere satacaklarını söyledi.

Banka, konuyla ilgili bilgilendirmeyi müşterilerine yolladığı mektup aracılığıyla yaptı. Yollanan mektuptaki bilgilendirmeye göre Barclays, diğer şirketlerinin kullanımına sunacağı müşteri bilgilerinin kişilere ait fotoğraflar ve ses kayıtlarının yanı sıra lokasyon bilgilerini kapsayabileceğini ifade etti.

/_np/1453/20591453.jpg

Ancak banka, diğer şirketlerle paylaşılacak bu bilgilerin toplu tüketim alışkanlıkları ve harcama trendlerini göstereceğini, yani kümelenmiş bu bilgilerden bireylerin teşhiş edilemeyeceğinin de altını çizdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER