EYT'lilere bir müjdeli haber daha geldi! Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacaklar

EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından milyonlarca vatandaş emekli maaşı almaya hak kazandı. Son olarak EYT'lileri sevindiren bir haber daha geldi. EYT'liler de tıpkı ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacak. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene ait vergi oranı sıfır olarak uygulanacak.

EYT'lilere bir müjdeli haber daha geldi! Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacaklar - Sayfa 1

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasından yararlanarak emekli aylığına hak kazanan EYT'liler de ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacak.

EYT'lilere bir müjdeli haber daha geldi! Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacaklar - Sayfa 2

Bu yıl emekli olanlar, aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren indirimli emlak vergisi ödeyecek. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene ait vergi oranı sıfır olarak uygulanacak.

EYT'lilere bir müjdeli haber daha geldi! Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacaklar - Sayfa 3

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak isteyenlerin belediyelere başvuruda bulunması gerekiyor. Gelir getirmeyen arsa, arazi, işyeri sahibi olan da indirimli vergi oranından yararlanılabilir

EYT'lilere bir müjdeli haber daha geldi! Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacaklar - Sayfa 4

Evini kiraya verip kirada oturan da bu haktan yararlanabilir. Emekli olup sürekli ikâmet edilen tek bir yazlık için vergi verilmiyor.