Esnafa 3-5 bin lira hibe desteğinde son dakika!

Esnafa verilecek 3 ile 5 bin lira hibe desteğinde başvuru süreci başladı. Sistem açıldığı andan itibaren dakikada bin 600 başvuru geldi. Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar yararlanabiliyor. Başvurular yalnızca e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru süreci, 23 Haziran Çarşamba günü saat 23:59'a kadar devam edecek. Öte yandan Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilecek olan nefes kredisi de 1 Haziran'da başlıyor.

Esnafa 3-5 bin lira hibe desteğinde son dakika! - Sayfa 1

Pandemiden etkilenen esnaf grupları için verileceği açıklanan hibe destekleri için başvuru süreci başladı. İki gruba ayrılan işletmeler bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin ile 5 bin TL hibeden yararlanabilecek. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kimler hangi destekten yararlanacak? İşte hibe desteği ile ilgili merak edilenler...

122
Esnafa 3-5 bin lira hibe desteğinde son dakika! - Sayfa 2

Cumhurbaşkanlığı kararıyla tek seferde iki ayrı grup halinde verilecek hibe desteğinden 17 Mayıs'tan önce vergi mükellefiyetini tesis eden esnaf ve gerçek kişi tacirler yararlanacak. 

222
Esnafa 3-5 bin lira hibe desteğinde son dakika! - Sayfa 3

Ticaret Bakanlığı'nca belirlenen iki ayrı grup için 3 ila 5 bin lira ödeme yapılacak. Bakanlıkça belirlenen birinci ve ikinci grupta yer alan ekonomik faaliyetler Ticaret Bakanlığı internet sitesinden görülebiliyor.

322
Esnafa 3-5 bin lira hibe desteğinde son dakika! - Sayfa 4

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanan benzer nitelikteki desteklerden faydalanılması, bu destek programından faydalanılmasına engel teşkil etmeyecek. 

422