Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran paylaşım

Koronavirüse karşı yaptığı çalışmalarla ve geçen ay Dornaz Alfa ilacının adını açıklamasıyla gündeme gelen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Dornaz Alfa'nın sadece akciğer problemlerine neden olan zarı eritmediğini, aynı zamanda antiviral gibi çalışabildiğini rapor ettikleri ilk laboratuvar ve klinik verilerinin önbaskı olarak yayınlandığı söyledi.

Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran paylaşım - Sayfa 1

Koronavirüs tedavisi için kendini ve ekibini laboratuvara kapatan ve aylardır çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medya hesabından koronavirüs aşı ve ilaç çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

114
Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran paylaşım - Sayfa 2

Ovalı, ilk partide 2 milyon dozu hedefledikleri aşının birinci basamağı olan hayvan deneylerinin sorunsuz devam ettiğini açıkladı. Prof. Dr. Ovalı, "Amaç, eylülde klinik testlere başlamak" bilgisini paylaştı.

214
Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran paylaşım - Sayfa 3

DORNAZ ALFA İLE İLGİLİ VERİLER YAYINLANDI

Ovalı, yaptığı açıklamada "Dornaz Alfa'nın sadece akciğer problemlerine neden olan zarı eritmediği, aynı zamanda bir antiviral gibi çalışabildiğini rapor ettiğimiz ilk laboratuvar ve klinik verilerimiz preprint olarak yayınlandı" ifadelerini kullandı.

314
Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran paylaşım - Sayfa 4
414