Ünlü medya patronundan büyük Twitter gafı

Küresel medya devi News International'ın patronu Rupert Murdoch'ın İsrail'in Gazze operasyonuyla ilgili Tweet'i başına bela oldu. Murdoch, "Yahudilere ait medya"yı operasyonla ilgili haberleri nedeniyle eleştirdiği tweet yüzünden özür dilemek zorunda kaldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ünlü medya patronundan büyük Twitter gafı

Murdoch dün yazdığı tweet'te, "Neden Yahudilere ait medya kuruluşları her krizde bu kadar İsrail karşıtı bir tavır sergiliyor?" dedi.

Ancak asıl amacı sol görüşlü olduğunu iddia ettiği medya kuruluşlarını eleştirmek ve ABD'li sağcıların İsrail'e destek vermesini sağlamak olan tweet, Murdoch'ın anti-Semitizm yaptığı gerekçesiyle ağır eleştirilere neden oldu.

Eleştiriler nedeniyle geri adım atmak zorunda kalan Murdoch, "'Yahudilere ait medya' [sözü], Yahudi muhabirlerle bağlantılandırılarak çok eleştirildi. Ben böyle görmüyorum ama yine de özür dilerim" diye ikinci bir tweet daha yazdı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER