Müteahhitler: Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız

Hızla artan enflasyon ve gün geçtikçe büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması durumunda bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

F5HABER F5HABER
Müteahhitler: Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız

Kamu Müteahhitleri Platformu Başkan Yardımcısı Emrah Aydın Karabulut, enflasyonun yükselmesinden dolayı müteahhitlerin çaresiz kaldığını, ancak uzun süredir taleplerinin karşılanmadığını söyledi.

Kamu müteahhitleri olarak aylardır bekledikleri fiyat farkı, sicil affı, rücü davalarının iptali, teminat mektuplarının iadesi gibi taleplerinin karşılanmadığını belirten Karabulut şunları söyledi:

“Ülkemizde yaşanan aşırı fiyat artışları karşısında çaresiz kalan tek sektör müteahhitlik sektörüdür. Kamuya iş yapan, çalışan ve kamuya herhangi bir ilişkisi olan müteahhitler bu süreçte çok zorlanmakta ve sistemlerini döndürememektedirler.

Bundan dolayı çoğu müteahhit iflasın eşiğine kadar gelmiştir. Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan taslak çalışmalar yasalaşmadan önce tekrar gündeme gelerek düzeltilmesi ve taleplerimiz doğrultusunda tekrar dizayn edilerek kanunlaştırılması hususunu talep ediyoruz.

Bunların olmaması durumunda kamu müteahhitleri olarak bir hafta boyunca iş bırakma eylemi yapacağımızı bildiriyoruz. Ayrıca tüm dünyadaki haksızlıklara, adaletsizliklere karşı duran sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuyla ilgilenmesini rica ediyoruz”

SONRAKİ HABER