Twitter büyük bir skandala daha imza attı!

Twitter, Amerika'nın en ünlü neo-Nazilerinden biri olan Andrew Anglin'in hesabını geri verdi. Beyaz üstünlükçü web sitesi The Daily Stormer'ın yaratıcısı, yaklaşık on yıldır sosyal medya platformundan men edilmişti

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Twitter büyük bir skandala daha imza attı!

Geri dönüşü, Elon Musk'ın "yasaları çiğnemeyen veya korkunç spam yapmayan" kullanıcılara "genel af" teklifinin bir parçası gibi görünüyor. Anglin, Montana'da yaşayan Yahudilere karşı bir taciz kampanyasına liderlik ettiği için 2019'da mahkeme tarafından 14 milyon dolar ödemeye yönelik bir karardan kaçtığı için şu anda saklanıyor.

Anglin, hesabının kontrolünü yeniden ele geçirdikten kısa bir süre sonra, Kanye West olarak bilinen rapçi Ye'yi savunmak için tweet attı. Anglin, Ye'nin yakın tarihli InfoWars röportajına atıfta bulunarak, "Hitler'i sevdiğinizi söylemek pek de önemli değil," dedi. “Bu kimsenin umurunda değil.

Twitter büyük bir skandala daha imza attı!

Adam 80 yıl önce öldü.” Ye'nin Alex Jones ile kötü şöhretli röportajı, rapçinin Adolf Hitler'e olan "aşkını" ilan ettiği ve Holokost'u inkar ettiği bir içeriğe sahipti. Anglin daha sonra da Ye'nin 2024 başkanlık kampanyasını onaylayan bir tweet attı.

Hesabın geri verilmesi, Twitter'ın Ye’nin hesabını, Davut Yıldızı'nın bir gamalı haçla birleştirilmiş bir fotoğrafını tweet attığı için askıya aldığı hafta içinde gerçekleşti. Anglin, Elon Musk'ın şirketi devralmasının ardından Twitter'a dönen birkaç önde gelen beyaz milliyetçiden yalnızca biri. Yazılım mühendisi Travis Brown tarafından yapılan bir tahmin, Twitter'ın 27 Ekim'den bu yana Richard Spencer ve Patrick Casey'ye ait olanlar da dahil olmak üzere 12.000 kadar hesabı geri yüklediğini gösteriyor.

Açıkça neo-Nazi olan tek bir kişinin bile geri dönmesi, muhtemelen sivil haklar grupları, reklamcılar ve hükümetlerin Elon Musk'ın platformu ele alışına ilişkin korkularını güçlendirecek. 26 Kasım'da milyarder, nefret söylemi izlenimlerinin son zamanlarda geçen yılın ekim ayına göre azaldığını iddia etmişti. Bununla birlikte, Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, Karalama Karşıtı Birlik ve çevrimiçi platformları inceleyen diğer gruplardan elde edilen bulgular, Musk'ın devralmasından bu yana Twitter'da nefret söyleminin yaygınlığında çarpıcı bir artış olduğunu gösteriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER