Nuvita İlaç, Türkiye Ar-Ge 250 listesinde ilk 250’ye girdi
Orzaks’ın üretim gücü olan Nuvita İlaç, Turkishtime’ın 2024 Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’nda en fazla Ar-Ge yatırımı yapan firmalar arasında ilk 250’ye girdi. Son dört yılda Ar-Ge harcamalarını 10 kat artıran şirket, 38 aktif proje ve 11 patent başvurusuyla dikkat çekiyor.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlOrzaks’ın stratejik üretim merkezi Nuvita İlaç, 2024 yılı itibarıyla Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yatırımı yapan ilk 250 firması arasında yer aldı. Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından hazırlanan Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması sonuçlarına göre, Nuvita İlaç geçen yılki ilk 500 sıralamasından yükselerek bu yıl ilk 250’ye girmeyi başardı.
Bilime dayalı üretim felsefesi ve uluslararası kalite standartlarıyla faaliyet gösteren Nuvita İlaç, 2021’den bu yana Ar-Ge harcamalarını 10 kat artırarak 100 milyon TL’yi aşan yatırım gerçekleştirdi. Şirketin Ar-Ge Merkezi’nde şu anda 38 proje yürütülüyor. Bugüne kadar 9 kamu projesi tamamlanırken, 2 yeni kamu projesi üzerinde çalışmalar sürüyor. 2023’te 2, 2024’te ise 9 olmak üzere toplam 11 patent başvurusu yapıldı.

Nuvita İlaç Ar-Ge Müdürü Akif Kavak, araştırma sonuçlarını değerlendirerek şu açıklamada bulundu:
“Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla yalnızca şirketimizin büyümesini değil, ülkemizin kalkınma hedeflerini de destekliyoruz. Stratejik hammaddelerin üretimi ve yenilikçi çözümlerle hem akademiye hem özel sektöre katkı sunuyoruz.”
Kavak, Orzaks’ın üretim faaliyetlerini sürdüren Ar-Ge merkezinin, literatüre ve sektöre kalıcı değerler kazandırmaya devam edeceğini vurguladı.