Japonya'da seçimler piyasaları talan etti: Dolar dibe vurdu gram altın rekor kırdı
Altın, Japonya'daki seçimler, Fed yetkililerinin enflasyon görüşleri ve yatırımcıların tarife beklentilerinin etkiyle yükselişe geçti. Dolar endeksi sert düşüş yaşayarak dibe vurdu. Altının gramı ise 4 bin 394 liraya çıkarak rekor tazeledi.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlAltın, Fed yetkililerinin enflasyon görüşleri, yatırımcıların tarife beklentileri Japonya seçimlerinin etkiyle yükselişe geçti. Altının gramı 4 bin 380 liraya çıkarak rekor tazeledi. ABD'nin ticaret savaşlarına dair hamlelerini yakından takip ederken altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Jeopolitik riskler ve makro ekonomik veriler etkisiyle değerli metallerde etkili oluyor.
JAPONYA'DAKİ SEÇİMLERDE SON DURUM
Ishiba’nın koalisyonu, Pazar günü yapılan seçimde 248 sandalyeli Danışmanlar Meclisi’nde 47 sandalye kazandı; bu, üst mecliste kontrolü elinde tutabilmesi için gereken 50 sandalyenin üç sandalye altında kaldı. Seçim sonucu, Ishiba’nın Liberal Demokrat Partisi (LDP) ile küçük ortağı Komeito’nun üst mecliste toplam 122 milletvekiline sahip olmasına yol açtı. Danışmanlar Meclisi'ndeki sandalyelerin yarısı her üç yılda bir yapılan seçimlerle yenileniyor.
Öte yandan KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer, doların haftaya durgun bir başlangıç yaptığını, bu durumun ise tarifelerin son tarihleri öncesinde altına destek sağladığını belirtti.
PİYASALAR TALAN OLDU
Yaşanan gelişmelerin etkisiyle dolar endeksi sert düşüş yaşarken, altın tarafı yükselişe geçti. Ons altındaki yükseliş ve dolar endeksindeki gerileme gram altında rekoru beraberinde getirdi.
GRAM ALTINDAN REKOR
Ons altındaki yükseliş ve dolar/TL kurundaki yukarı yönlü seyrin etkisiyle gram altın haftaya sert yükselişle başladı. Bugün öğlen 15.41'de gram altın, 3 bin 394 liraya kadar yükselerek rekor tazeledi.
DOLAR ENDEKSİ DİBE VURDU
Haftanın son işlem gününü 98,33 puandan tamamlayan dolar endeksi yeni haftaya sert düşüşle başladı. Dolar endeksi bugün öğlen seansında 15.41'de 97,98 puana kadar sert geri çekilme yaşadı.
ONS ALTIN YÜKSELİŞTE
Yeni haftanın ilk işlem gününe sert yükselen başlayan ons altın, bu seyrini devam ettiriyor. Bugün öğlen seansında 15.41' ons altın 3 bin 384dolara kadar yükseldi.