Dolar hafif yukarı yönlü başladı

Dolar/TL kuru güne yukarı yönde 5.35 civarında başladı. Euro/TL 6.0730 seviyelerinden işlem görüyor.

F5HABER F5HABER
Dolar hafif yukarı yönlü başladı

Dün, dar bantta sakin seyir izleyen dolar/TL gün içinde 5.3560'a kadar yükselse de, yükseliş kalıcı olmadı ve kapanışta 5.32'lere geriledi.

Yeni güne yukarı yönde 5.34'ün üzerinde başlayan kur, sabah saatlerinde 5.3450'den işlem gördü. Aynı saatte euro/TL 6.0730 seviyesindeydi.

Dünya gazetesinin haberine göre, dolar endeksi ise dün 96.43 ile 2 haftanın zirvesine yakın seyretmesinin ardından bugün 96.39 ile yatay.

Başta Suriye cephesindeki gelişmeler, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rusya lideri Putin ile yapacağı görüşme çerçevesinde jeopolitik gelişmeler, yerel seçim çalışmaları ve içerideki veri akışı Türkiye'deki piyasaların odak noktasında.

Dışarıda ise Japonya ve Avrupa merkez bankaları faiz kararları ve Davos zirvesi takip ediliyor. Piyasaların gündeminde uzun süredir olan bir diğer konu da Çin ekonomisindeki yavaşlayan büyüme trendi, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı müzakereler,i ABD para politikasında Fed bölge başkanlarının yaptığı açıklamalar ve Brexit süreci var.

Hatırlanacağı üzere Çin ekonomisi 2018 yılında yüzde 6.6 ile son 20 yılın en düşük büyüme performansını sergilemişti. Bu seviye en son küresel finansal kriz süresince 2009 başında görülmüştü.

SONRAKİ HABER