için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2 bin kişiye istihdam sağlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2 bin kişiye istihdam sağlanacak

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi 30 milyon dolarlık yatırımla kurduğu İstanbul fabrikası bugün açıldı. Söz konusu yatırıma ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama geldi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır.

Dünyanın Covid-19 salgını sebebiyle sancılı günler yaşadığı bir dönemde, sizlerin şahsında Türkiye’ye güvenen, ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanan tüm yatırımcılara şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum."


 

SONRAKİ HABER