Bakan Nebati sektör temsilcileriyle buluştu! Fiyatlarda indirim sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Nebati Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, "Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Nebati sektör temsilcileriyle buluştu! Fiyatlarda indirim sinyali!

Bakan Nebati'nin başkanlığında yapılan "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı, gıda sektöründeki firmaların bir araya gelmesiyle İstanbul'da gerçekleşti.

İlk toplantı yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmalarının temsilcileri ile oldu
Yapılan toplantılardan  ilki gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmalarının temsilcileriyle gerçekleştirildi.

Bakan Nebati sektör temsilcileriyle buluştu! Fiyatlarda indirim sinyali! - Resim : 1

Toplantıda gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili gündemi ve yapılan çalışmaları paylaşan Bakan Nebati, sektör temsilcilerinden de beklentilerini aktardı.

"Gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerle verimli bir toplantı gerçekleştirdik"
Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantı sonrasında Twitter adresinden bir açıklama yapan Bakan Nebati, "Politikalarımızın merkezine aldığımız, en temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile bir araya gelerek yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik." şeklinde bilgi verdi.

"Firmalarımız fiyat politikalarında cesur adımlar atacak"

Nebati, yayınladığı mesajında "Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık.

 Bakan Nebati sektör temsilcileriyle buluştu! Fiyatlarda indirim sinyali! - Resim : 2

"Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek için var gücümüzle çalışacağız"

Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

İkinci toplantı gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmaları ile

Aynı gün içinde aynı mekanda gerçekleşen ikinci toplantı ise bu defa gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarda faaliyet gösteren iş insanları ile buluştu.

Bakan Nebati, görüşme ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Enflasyon ataletini kırmanın öneminin bilinci ile fiyatlamalarda olağan dışı artışlara asla müsamaha göstermeyeceğimizi vurguladık." dedi. 

SONRAKİ HABER