Araç sahiplerine son dakika müjdesi

EPGİS benzinin pompa fiyatı için indirim kararı aldı. Gelen son dakika haberine göre, benzinin litre fiyatı bu gece saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 11 kuruş indirime gidildi. Yapılan indirimin pompaya 7 kuruş olarak yansıyacağı belirtildi.

F5HABER F5HABER
Araç sahiplerine son dakika müjdesi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasının (EPGİS) verdiği bilgiye göre, indirim benzinin pompa fiyatına ortalama 7 kuruş olarak yansıyacak, kalan 4 kuruşluk kısmı ise devreye alınan Eşel Mobil sistemi kaynaklı ÖTV gelirinin yerine konmasında kullanılacak.

Buna göre, Ankara'da ortalama 7,27 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7,20 liraya inecek. Benzinin litresi İstanbul'da 7,24 liradan 7,17 liraya, İzmir'de 7,30 liradan 7,23 liraya düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI NASIL YAPILIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler olabiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmek isteniyor.

SONRAKİ HABER