Araba kiralamayla seyahatinizi planlayın

Farklı bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız bunu pek çok vasıta ile yapabilirsiniz. Eğer en uygununu arıyorsanız uçak ile giderek ardından araba kiralama yapmak daha tasarruflu bir şekilde dolaşmanıza yardımcı olur.

F5HABER F5HABER
Araba kiralamayla seyahatinizi planlayın

Farklı bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız bunu pek çok vasıta ile yapabilirsiniz. Eğer en uygununu arıyorsanız uçak ile giderek ardından araba kiralama yapmak daha tasarruflu bir şekilde dolaşmanıza yardımcı olur.

Şahsi aracınız olsa bile bununla farklı bir şehre çıkmak, beraberinde pek çok dezavantajı getirir. Örneğin aracı uzun yol şartların hazırlamak, bakımını yapmak gibi birtakım işlemler gerekir. Bunlar da büyük masraflara yol açar.

Bunun yerine gittiğiniz yerde araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak, masrafları gözle görülür bir şekilde kısarken, yolculuğu da en iyi şekilde yapmanıza olanak tanır.

Araba kiralamanın avantajları
Araç kiralamadan önce araba kiralama avantajları konusunu bilmek, neden bunu tercih etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olabilir.

  • Araç seçimini kolaylaştırmak adına farklı araç sınıfları, markalar ve modeller mevcuttur.
  • Kiralamayı düşündüğünüz araçların yakıt türü, vites tipi, sınıfı, markası ve modelini siz belirleyebilirsiniz.
  • Kiralama hizmetini tercih ettiğinizde, aracın periyodik bakımlarından, lastik değişimine, hasar durumlarına ve kaza anlarında yol yardımına kadar bir dizi hizmetten faydalanabilirsiniz.
    Bu gibi yönleri ile araba kiralama tatilinizi çok daha keyifli bir hale getirebilir. Aracın sadece kiralaması yapıldığı için masrafları da oldukça uygundur.

Bu gibi yönleri ile araba kiralama tatilinizi çok daha keyifli bir hale getirebilir. Aracın sadece kiralaması yapıldığı için masrafları da oldukça uygundur.

Araba Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Özelikle ilk kez araç kiralayacak olan kişiler için araba kiralama rezervasyonu öncesinde nelere dikkat etmek gerektiği önemli bir konudur. Ana hatları ile bir araç kiralama işlemleri aşağıda olduğu gibi adım adım yapılabilir.

Araç Kiralama Firması Bulmak
Kişilerin ilk olarak araba kiralama üzerine hizmet veren bir firma bulması gerekir. Doğru bir karar vermek için ayrıntılı bir araştırma yapmak her zaman şarttır. Bir tanesini bulunca da iletişime geçilmeli ve merak edilen konular danışılmalıdır.

Eğer hem uygun fiyata uçak bileti almak hem de avantajlı bir şekilde araç kiralamak istiyorsanız Türk Hava Yolları tarafından sunulan bu hizmetten yararlanabilir; böylece Avis ve Budget arasından bir karar verebilirsiniz.

Seçeneklere Göz Atmak
Her araç kiralama firmasının sahip olduğu araçlar farklıdır. Bu bakımdan firma seçtikten sonra hangi araçların olduğuna bakılmalıdır. Avis ve Budget üzerinden tarihleri belirledikten sonra, o aralıkta müsait olan farklı araçları görmeniz mümkündür. Bunların hepsi gereksinimlerinize göre incelenmelidir.

Örnek olarak dağlık bir bölgeye gidecekseniz SUV tarzı araçlar daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak sıradan bir kullanım olacaksa normal modeller de oldukça kullanışlıdır. Ayrıca bazı araçların yakıt tasarrufu konusunda avantajlı olduğu da unutulmamalıdır.

Kiralamanın Yapılması
Bu adıma gelindiğinde sadece araba kiralama rezervasyonu yapmak kalır. https://one.avisworld.com/tr_TR/ABGTurkishAirlines/?CID=PC-turkishairlines-carrental adresine giderek alış noktası, tarih gibi kısımları doldurarak arama yaparsanız hem araçları görmeniz hem de aralarından kendiniz için en uygun olanı seçmeniz mümkündür. Tüm işlemler de bu sayede problemsiz ve hızlı şekilde tamamlanabilir.

Araba Kiralama Fiyatlarını Nasıl Karşılaştırabilirsiniz?
Peki araç kiralama fiyatları ne kadar? Her ne kadar soru sık sık sorulsa da kiralama aracın modeline göre farklılık gösterir. Bu bakımdan standart seçenekler de yer almaz. Her zaman farklı seçenekler arasından, kendiniz için en uygun olanına karar vermeniz önerilir.

Bu süreçte araba kiralama hizmeti veren firmalar üzerinden bir karşılaştırma iyi bir şekilde yapılmalıdır. Kişiler bu süreçte neleri istediklerini, ne gibi ihtiyaçları olduğu kapsamında değerlendirmelidir. Seyahatte ne kadar gezeceğinizi ve ne yapacağınızı iyi bir şekilde planlarsanız, en uygun fiyatlı aracı bulmanız da kolaydır. Şayet Avis veya Budget’ı tercih ederseniz, farklı araçların ne kadar kiralama fiyatı olduğunu da kolayca karşılaştırabilirsiniz.

Araba Kiralamada İptal ve Değişiklik Kuralları
Araba kiralama hizmetleri özellikle tatil ya da iş için bir başka yere seyahat yapıldığında oldukça avantajlıdır. Çünkü şahsi aracı götürmek masrafların artmasına yol açar. Ayrıca uzun yolda istenmeyen kazalar da göz önüne bulundurulmalıdır.

Otomobil kiralama ise kişilere aracın kullanım hakkını belirli bir süre verdiği için oldukça avantajlıdır. Ne var ki istenmese de bazı durumlarda kişiler yolculuklarını ertelemek ya da iptal etmek durumunda kalabilir. Bu gibi durumlarda kısa süre içerisinde işlem yapmak gerekir. Çünkü kiralama başlangıcına 1 saatten az zaman kalmışsa 2 günlük bedel tahsil olunmaktadır. Kalan ücret ise ilgili kişiye iade olunur.

Lakin haber vermeden araç alınmamışsa iadenin yapılmayabileceği unutulmamalıdır. Lakin kiralama koşulları firmalara göre değiştiği için iletişim kurularak bu konuda bilgi alınmalıdır.  Şayet iptal ya da bir değişiklik yapılması gereken bir durum olmuşsa, THY size bu konuda da kolaylıklar tanımaktadır.

SONRAKİ HABER