2022 Prefabrik yardımı başvuru şartları açıklandı! Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Prefabrik ev yapımı yardımları ile ilgili güzel haber geldi. Alım gücü düşük vatandaşlara rahat bir nefes aldırmayı hedefleyen yardım kampanyalarından olan prefabrik yardımları için başvuru şartları da belli oldu. Peki kimler prefabrik ev yapım yardımı alabilir? Prefabrik ev yapımı başvuruları nereye yapılır? İşte tüm merak edilenler...

F5HABER F5HABER
2022 Prefabrik yardımı başvuru şartları açıklandı! Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Hükümet prefabrik ev yapım yardımlarında fiyat yükseltti. son Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme geldi. Prefabrik ev yapımı yardımı 150 bin liraya yükseldi. Peki prefabrik ev yapımı yardımına nasıl başvuru yapılır?

PREFABRİK EV YAPIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları aranıyor.

2022 Prefabrik yardımı başvuru şartları açıklandı! Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? - Resim : 1

BAŞVURU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yardım programları, 2022'de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik.” İfadelerini kullandı.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beslenme yardımını 25 TL'den 60 TL'ye çıkarıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere müjde F5HABER-

TOKİ başvuruları son günü için önemli detay!  2022 TOKİ başvuruları ne zaman bitiyor?

TOKİ başvuruları için önemli detay! Son gün... F5HABER-

SONRAKİ HABER