e-Nabız depremzede sorgulama; Depremzedelerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden etkilenenlerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek. e-Nabız depremzede sorgulama nedir, depremzedelerin yakınları e-Nabız'dan nasıl bilgi alabilecek? İşte yanıtı...

e-Nabız depremzede sorgulama; Depremzedelerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek - Sayfa 1

Kahramanmaraş depreminin ardından cep telefonları için geliştirilen e-Nabız uygulaması üzerinden konuya ilişkin bilgilendirme yapıldı. Depremden etkilenen vatandaşların yakınları, e-Nabız uygulaması ya da https://enabiz.gov.tr adresinden bilgi edinebilecekler.

e-Nabız depremzede sorgulama; Depremzedelerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek - Sayfa 2

Depremden etkilenenlerin birinci ve ikinci derece yakınlarının https://enabiz.gov.tr adresinden bilgi alabileceği belirtildi. Bilgilendirmede, "Depremden etkilenen birinci ve ikinci derece yakınlarınız hakkında bilgiye https://enabiz.gov.tr üzerinden ulaşabilirsiniz." denildi.

e-Nabız depremzede sorgulama; Depremzedelerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek - Sayfa 3

Aşağıdaki linki tıkladıktan sonra eğer E-Devlet şifreniz varsa bu şekilde giriş gerçekleştirebilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa, şifre almanız gerekecektir.

E-NABIZ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir.

Paylaşım Seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileridir. Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

e-Nabız depremzede sorgulama; Depremzedelerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek - Sayfa 4

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.