Dünyanın en çok dile çevrilen kitabı 'Küçük Prens' oldu

Büyük küçük herkesin en az bir kere okuduğu sevilen hikaye kitabı 'Küçük Prens' çeşitli baskılarıyla Ankara'daki kitapseverleri bekliyor. Fransız yazar Antoine de Saint-Exupery'nin kaleme aldığı, 'Küçük Prens' 488 farklı dil ve lehçeyle dünyada en çok dile çevrilen hikaye kitabı olarak hafızalara kazındı.

Dünyanın en çok dile çevrilen kitabı 'Küçük Prens' oldu - Sayfa 1

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupery'nin kaleme aldığı, 488 farklı dil ve lehçeyle dünyada en çok dile çevrilen hikaye kitabı Küçük Prens'in çeşitli baskılarından oluşan sergi, Ankara'daki kitapseverleri bekliyor.

Dünya edebiyatının sevilen hikaye kitabı Küçük Prens'in hayranı olan Yıldıray Lise, Kazım İnal ve Mehmet Sobacı'nın küratörlüğünde hazırlanan "Dünyanın Küçük Prens Kitapları Sergisi", 4 Ocak-3 Şubat tarihlerinde Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Dünyanın en çok dile çevrilen kitabı 'Küçük Prens' oldu - Sayfa 2

Sergide, ilk kez yayımlandığı 1943'ten bugüne 488 farklı dil ve lehçede basılan kitabın, Türkçe dahil dünya dillerindeki yayımlanma süreci anlatılıyor.

Kitaplar arasında, nadir diller, yok olmuş diller, yapay diller, "Star Wars" ve "Star Trek" evrenlerinden farklı dillerde, Mors alfabesinde, görme engelliler için Braille alfabesinde, akılı cep telefonlarındaki T9 numara sistemiyle yazılmış kitaplar, sadece aynadan okunan, 3 boyutlu ve yapboz gibi çeşitli özelliklere sahip nadir bulunan kitaplar bulunuyor.

Dünyanın en çok dile çevrilen kitabı 'Küçük Prens' oldu - Sayfa 3

Ziyaretçilerini, kitabın yayın serüveninde yolculuğa çıkaran sergide, farklı tasarım ve boyuttaki kitap ve bilgilendirme panolarıyla "Küçük Prens"e dair özel bilgiler de yer alıyor.

Dünyanın en çok dile çevrilen kitabı 'Küçük Prens' oldu - Sayfa 4

Sergide ayrıca "Küçük Prens'in Dil Serüveni (1943-2021)" ve "Küçük Prens'in Türkçe Serüveni (1953-2021)" başlıklı zaman tünelleriyle "Küçük Prens"in dünyada ve Türkiye'deki tüm baskıları yıllara göre görsel olarak ziyaretçilere gösteriliyor.