TBMM Başkanı Şentop: Gazi Meclis'imizde hassasiyetle hareket etmek zorundayız

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bütçe görüşmelerinde yaşanan kavgalı oturumlara dikkat çekerek, "Ülkemize ve milletimize hizmet etme onuruna eriştiğimiz gazi Meclis'imizde her zaman onun vakarına yakışır şekilde davranmak, aziz milletimizi temsil etme onuruna halel getirmeme hassasiyetiyle hareket etmek zorundayız" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TBMM Başkanı Şentop: Gazi Meclis'imizde hassasiyetle hareket etmek zorundayız

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, '2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi' ile '2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeleri yapmak üzere toplandı. Şentop, açılıştaki konuşmasında, Diyarbakır-Mardin kara yolunda çevik kuvvet polislerinin servis aracının geçişinde bombalı araçla düzenlenen terör saldırısını lanetlediğini belirtti. Saldırıda yaralananlara, ailelerine ve tüm Türkiye'ye 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Şentop, "Türkiye'nin gerek yurt içinde gerek yurt dışında terörle amansız mücadelesi kesintisiz devam edecek. Hiçbir terör örgütü, bu haklı ve kararlı mücadelesinde Türkiye'ye geri adım attıramayacaktır" dedi.

'GENEL KURUL 134 SAAT MESAİ YAPTI'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Genel Kurul'da gerçekleştirilen bütçe görüşmelerine ilişkin Şentop, "Cumhuriyetin 100'üncü yılına denk gelen 2023 yılı bütçesi vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 5 Aralık Pazartesi günü başlamış olduğumuz görüşmelerin bugün sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bütçe sürecinde, Genel Kurul aşamasından önce, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 21 birleşim ve 70 oturum gerçekleştirilmiş, bu oturumlarda toplam 229 saat 34 dakika çalışılmış ve 8 bin 467 sayfa tutanak tutulmuştur. Komisyonumuzun kabul ettiği bütçe ve kesin hesap kanunu tekliflerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde ise bugüne kadar milletvekillerimiz toplam 134 saat 21 dakikaya ve 6 bin 187 sayfa tutanağa karşılık gelen yoğun bir çalışma temposu sergilemişlerdir" diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER