Bakan Yumaklı konuştu: Güçlü Türkiye'nin yolu, güçlü tarımdan geçiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Güçlü Türkiye'nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğine inanıyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Yumaklı konuştu: Güçlü Türkiye'nin yolu, güçlü tarımdan geçiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Mersin'e geldi. Bakan Yumaklı programları kapsamında 'Topraktan Geleceğe' ana temalı 'Türkiye Yüzyılında Üretim Zirvesi'ne katıldı. Programda Bakan Yumaklı'nın yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, milletvekilleri, belediye başkanları, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcileri yer aldı.

Zirvede konuşan Bakan Yumaklı, 2023'te planlı tarımla ilgili bütün yasal düzenlemeleri bitirdiklerini kaydetti. Bakan Yumaklı, "Ülkemiz birçok alanda ciddi potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirmek için girişimcilerimizin dünya çapında çok fazla gayretleri var. Özellikle kırsal kalkınma, bitkisel ve hayvansal alanlarda ciddi çalışmalar var. Tarımsal üretim olmazsa, su olmazsa, bir süre sonra hayatın yok olduğunu görmek mümkün. 2023'te planlı tarımla ilgili bütün yasal düzenlemeleri bitirdik. Bunun alt çalışmalarını yaptık. Tarımsal üretim planlaması suyu merkeze alarak, hangi alana hangi ürünü, ne kadar ürettiğimiz ve nasıl üretmemiz gerektiğini ortaya koyan bir programdır. Bu ülkede yaşıyor olmamızdan dolayı çok önemli avantajlarımız var. Bu toprakla art arda 4 mevsim ve 7 iklim yaşanıyor. Avrupa'dan kat kat bitki ve hayvan türlerine sahibiz. Asya'nın Avrupa'nın kesişiminde olan bir coğrafi konumumuz var" dedi.

'SEKTÖRÜMÜZ GÜÇLÜ BİR YAPIYA SAHİP'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER