için kaldı

Pompeo: Erdoğan'ın durması lazım, ateşkese ihtiyaç var

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk tarafını Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmaya ikna etmekle görevlendirdiği Pompeo, Ankara ziyareti öncesi Fox Business Network'e konuştu. Pompeo "Bu, pek çok devlet ve aynı zamanda devlet olmayan aktörün rol oynadığı karmaşık bir mesele, Suriye'deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız. Erdoğan'ın durması lazım, ateşkese ihtiyaç var" dedi.

F5HABER F5HABER
Pompeo: Erdoğan'ın durması lazım, ateşkese ihtiyaç var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın yarattığı durumla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 

Sputnik'in aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme beklentisi içindeyiz. Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüze görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında; Erdoğan'ın durması lazım

Bu, pek çok devlet ve aynı zamanda devlet olmayan aktörün rol oynadığı karmaşık bir mesele, Suriye'deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız.

Onların saldırı pozisyonundan çıkmasına ihtiyacımız var. Bunların hepsini yeniden toparlamaya başlama noktası için ateşkese ihtiyacımız var. 

('Suriye'deki durumdan kişisel olarak Erdoğan'ı sorumlu tutuyor musunuz' sorusu üzerine) Bunun çok karmaşık bir durum olduğunu hatırlamamız lazım.

ABD'nin amacı ABD-Türkiye ilişkilerini koparmak değil, Türkiye'yi bu tür davranışlara girme kapasitesinden mahrum bırakmak.

ABD Suriye'de vakum oluşmamasını garantiye almak için uğraşıyor.

SONRAKİ HABER