Paşinyan'ın bilgisayarı, saati, parfümü ve ehliyeti çalındı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Azerbaycan'a karşı yenildiklerini kabul ettikten sonra ülkede kaos çıktı. Ermeni vatandaşlar protesto gösterileri düzenlerken, Paşinyan eylemler sırasında bilgisayar, saat, parfüm ve ehliyetinin çalındığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Paşinyan'ın bilgisayarı, saati, parfümü ve ehliyeti çalındı

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırmasından sonra başlayan çatışmalarda ağır bir yenilgi yaşayan Erivan yönetimi, defalarca ateşkes istedi ve ateşkesi ihlal taraf oldu. Ermenistan'ın bu tutumu karşısında kararlı tavrını sürdüren Azerbaycan ordusu ise Dağlık Karabağ'ın kalbi Şuşa'ya kadar ilerledi.

ŞUŞA KAYBEDİLDİKTEN SONRA ÇEKİLDİLER
Cephede savaşacak askeri kalmayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Şuşa'nın da kaybedilmesinden sonra yenilgiyi kabul etti ve Dağlık Karabağ'dan çekileceklerini söyledi.

HÜKÜMET BİNASI BASILDI
Paşinyan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama sonrası ülkede iç karışıklık çıktı ve sokaklara dökülen protestocular hükümet binasını basarak Paşinyan'ın odasına kadar girdi. Gösterilerde meclis başkanı da öfkeli protestocular tarafından darbedildi.

EYLEMLERDE PAŞİNYAN'IN EŞYALARI ÇALINDI
Ülke bu durumdayken açıklamada bulunan Paşinyan, gece yaşanan eylemler sırasında bilgisayar, saat, parfüm ve ehliyetinin çalındığını söyledi.

"ANLAŞMAYI BASINDAN ÖĞRENDİM"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ'daki savaşı sona erdirmek için imzalanan anlaşmayı basından öğrendiğini belirtti.

 Rus medyasında yer alan habere göre, Ermenistan'ın hayati menfaatleri ve haklarına ilişkin her türlü adım ve eylemin 'kapsamlı istişarelere ve tartışmalara konu olması gerektiğini' söyleyen Sarkisyan, "Maalesef benimle bu belge üzerinde herhangi bir istişare veya görüşme olmadı, herhangi bir müzakereye katılmadım." dedi.

SONRAKİ HABER