Libya'da ateşkes başladı

Libya’nın doğusundaki Hafter’e bağlı güçler, Türkiye ve Rusya’nın ortak ateşkes çağrısını kabul etti. Ateşkes Türkiye saatiyle 01.00 itibarı ile başladı.

F5HABER F5HABER
Libya'da ateşkes başladı

Libya Ulusal Ordusu'nun Sözcüsü General Ahmed el Mismari, ülkenin batısında devam eden askeri operasyonları durdurduklarını açıkladı.

Ateşkesin 12 Ocak saat 00.01’den itibaren başlayacağını belirten Mismari, belirtilen tarihten itibaren karşı tarafın da ateşkese bağlı kalması gerektiğini ifade etti.

Mismari, ateşkesin ihlal edilmesi durumunda çok sert karşılık verileceğini söyledi.

Kremlin: Putin ve Erdoğan Libya’daki durumu görüştü

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Liderlerin 8 Ocak'ta İstanbul'da yaptıkları görüşmede varılan Rus-Türk anlaşmalar temelinde Libya'daki durumla ilgili görüş alışverişine devam edildi. Rusya ve Türkiye'nin Libya ihtilafının siyasi çözüm sürecini ilerletmek için kapsamlı yardım sağlamaya yönelik istekleri teyit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan yarın El Sarrac ile görüşecek

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı El Sarrac ile İstanbul'da görüşecek.

Putin ve Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirdikleri görüşmede 12 Ocak 00.00'dan başlayarak Libya'da ateşkes uygulanması çağrısını yapmıştı.

LİBYA'DA SON DURUM
Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrildiği 2011'de başlayan iç savaş hala sürüyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) siyasi çözüm çabaları da bugüne kadar başarıya ulaşmış değil.

İki farklı hükümet tarafından yönetilen ve coğrafi olarak da üçe bölünmüş durumda. Libya'nın Trablus ve Sirte gibi batısındaki şehirleri BM tarafından desteklenen ve uluslararası alanda tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti; doğu kesimlerini ise Tobruk merkezli General Halife Hafter'e bağlı gruplar kontrol ediyor. Libya'nın büyük oranda çöl olan güney kesimlerinin kontrolü de yerel aşiretlerin elinde.

Libya'da ateşkes başladı - Resim : 2

SONRAKİ HABER