İtalya'da ateş ölçen kask! Tarama kızılötesi ile uzaktan yapılacak

İtalya’da, koronavirüse karşı havaalanındaki güvenlik görevlileri artık ‘akıllı kask’ kullanacak. Kask görüş alanındaki tüm yolcuların vücut ısısını tespit edebiliyor

F5HABER F5HABER
İtalya'da ateş ölçen kask! Tarama kızılötesi ile uzaktan yapılacak

Roma’daki Fiumicino Havalimanı’nda test edilen kasklar, yolcuların ateşini ölçebiliyor. Kaskı takan kişi, yolcuların kızılötesi görüntüsünü ve vücut ısısını sağ gözünün önünde görüyor. Böylece ateşi olup, virüs taşıdığından şüphelenilen kişilerin uçuşuna izin verilmeyecek.

TARAMA KIZILÖTESİ İLE UZAKTAN YAPILACAK

Independent’ın haberine göre Havalimanı görevlileri bu akıllı kasklar sayesinde görüş alanındaki yolcuları tarayabilecek. Kızılötesiyle yapılan taramada yüksek ateş tespit edilecek.

Bilim kurgu filmlerini andıran bu uygulama ile koronavirüs taşıyıcısı olabilecekleri şüphesi taşıyanların uçmasına izin verimeyecek.

Henüz deneme aşamasında olan akıllı kasklar Roma Fiumicino Havalimanı’nda test ediliyor.

GÖREVLİLER SAĞ GÖZLERİ İLE YOLCU VERİLERİNİ GÖRECEKLER

Uzmanlar, kullanılacak bu teknoloji ile tecrit önlemlerinin kalkmasından sonra yolcuların seyahatlerde kendilerini daha güvende hissedeceklerini düşünüyorlar.

Kaskı takan görevlilerin sağ gözün önüne açılacak ekrandan yolcu bilgilerine ulaşabilecekler. Böylece ek bir araç kullanmadan ve elleri meşgul olmadan tarama yapabilecekler.

SONRAKİ HABER