İsrail'den Filistin kararı! Han Yunus'u savaş bölgesi ilan ettiler!

Ateşkesin ardından saldırılara yeniden başlayan İsrail Han Yunus'u savaş bölgesi ilan etti. Hamas, "İsrail, ateşkesten önceki 50 günde başaramadığını, ateşkesten sonra da başaramayacak." açıklaması yaptı.

F5HABER F5HABER
İsrail'den Filistin kararı! Han Yunus'u savaş bölgesi ilan ettiler!

İsrail ateşkesin ardından bu sabah Gazze'de saldırılara yeniden başladı. Saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti.

İşte İsrail'in saldırılarında gün içinde yaşanan gelişmeler:

HAN YUNUS SAVAŞ BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

11.15 İsrail, güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi’nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti

11.10 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Gazze'de 32 Filistinli öldürüldüğünü çoğu kadın ve çocuk onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

10.30 Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara yeniden başlamasına ilişkin, "İsrail, ateşkesten önceki 50 günde başaramadığını, ateşkesten sonra da başaramayacak." açıklaması yaptı.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail'in Gazze'de "insani aranın" sona ermesiyle saldırılarına yeniden başlamasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Hamas'ın Telegram hesabından paylaşılan açıklamada Rişk, "Halkımızın kararlılığı ve direnişimizin kahramanlığıyla, düşmanın suçlarına, Nazi saldırganlığının yeniden başlamasına ve sivilleri hedef almasına karşı koyuyoruz." ifadesini kullandı.

İSRAİL YİNE BAŞARAMAYACAK

İsrail saldırılarına karşı direnişin devam edeceğini vurgulayan Rişk, "İsrail, ateşkesten önceki 50 günde başaramadığını, ateşkesten sonra da saldırılarını sürdürerek başaramayacak." açıklamasında bulundu.

İsrail ile Hamas arasındaki uzlaşma kapsamında 24 Kasım Cuma günü saat 08.00'de uygulamaya giren "insani ara" bu sabah itibarıyla son bulmuştu.

"İnsani ara"nın sona ermesinin ardından İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarına yeniden başladı.

SONRAKİ HABER