İsrail önce ateşkesi erteledi sonra tehdit etti! 4 saat içinde hastaneyi boşaltın!

7 Ekim'den bu yana Gazze'yi ablukaya alan ve katliamlarını sürdüren İsrail, imzalanan ateşkes anlaşmasını da erteledi. Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nin 4 saat içinde boşaltılmasını isteyen Tel Aviv yönetimi, Şifa Hastanesi Müdürü Muhammad Abu Salmiya'yı da tutukladı.

F5HABER F5HABER
İsrail önce ateşkesi erteledi sonra tehdit etti! 4 saat içinde hastaneyi boşaltın!

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Filistinli yetkili, İsrail'in ateşkesi ve rehine takasını ertelediğini söyledi. Yetkili, bu sabah başlaması beklenen ateşkesin, "İsrailli rehinelerin isimleri ve serbest bırakılma yöntemleri" nedeniyle ertelendiğini belirtti. Söz konusu ateşkes anlaşmasının, cuma günü yani yarın devreye gireceği kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden akşam yapılan açıklamada da ateşkesin ertelendiği kaydedilmişti.

HASTANEYİ 4 SAATTE BOŞALTMA İSTEĞİ

Öte yandan, Al Jazeera televizyonuna bilgi veren Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir al-Bursh, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nin 4 saat içinde boşaltılmasını istediğini belirtti.

Hastanede yaklaşık 200 kişinin bulunduğunu aktaran al-Bursh, dün 450 hastanın hastaneden ayrıldığını bildirdi. Bursh, hastanede defnedilemeyen 65 cenazenin bulunduğunu, bunların 50'sinin 10 günden uzun süredir hastane bahçesinde beklediğini ifade etti.

ŞİFA HASTANESİ MÜDÜRÜ VE BAZI DOKTORLAR TUTUKLANDI

İsrail güçlerinin, Gazze'deki Şifa Hastanesi Müdürü Muhammad Abu Salmiya ve beraberindeki bazı doktorları tutukladığı açıklandı. Şifa Hastanesi, Gazze'nin en büyük hastanesi konumunda. 7 Ekim'den sonra başlayan İsrail saldırılarının ardından hastane sivillere sığınak olmuş durumda. O yüzden hastane, "Gazze'nin atan kalbi" olarak tanımlanıyor.

SONRAKİ HABER