İran'ın bombardımanı sonrası HAARP devreye mi sokuldu?

Bu sabah dünya Irak'tan gelen haberlere kilitlendi. Kasım Süleymani'nin Trump'ın emriyle öldürülmesinin ardından İran, Irak'taki ABD üslerini balistik füzelerle vurdu. Bu gelişmelerin ardından İran'da yolcu uçağı düştü ve nükleer santralın bulunduğu Buşehr bölgesinde 4,9 / 5,5 şiddetinde depremler meydana geldi. Sosyal medyada ABD'nin gizli silahı olan HAARP'ı devreye soktuğu ve uçağın da bu nedenle düştüğü iddia edildi.

F5HABER F5HABER
İran'ın bombardımanı sonrası HAARP devreye mi sokuldu?

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü ve Erbil'de ABD'de askerlerinin bulunduğu üssü balistik füzelerle vurduğunu duyurdu.. Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle saldırı düzenledi. İran'daki bu gelişmelerin ardından akıllara 'HAARP' sistemi mi devreye sokuldu sorusu geldi. HAARP sistemi nedir?

BOMBARDIMAN SONRASI PEŞ PEŞE DEPREMLER HAARP'I AKILLARA GETİRDİ

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, yaşanan bu gelişmelerin ardından "İran ABD'yi Irak'ta vurdu. Tahran'da Ukrayna Hava yollarına ait bir uçak düştü. İran'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. İran'da 5.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Misilleme ve HAARP'mı devrede?" diye paylaşımda bulunarak HARRP sistemini işaret etti.

HAARP NEDİR?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) ya da kısaca HAARP, ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışmadır. İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

HAARP SİLAHI NEDİR?

HAARP silahı blinçli olarak deprem, tsunami, aşırı sıcaklar tektonik silahlı saldırı olarak nitelendiriliyor. Depremin silah olarak kullanılması fikri bazı ülkelerce kabul edilmese de bu teori hala tartışılıyor.

HAARP NE İŞE YARIYOR?

Sırp asıllı Ünlü Amerikalı mucit Nikola Tesla'nın temellerini kurmuş olduğu bir teknoloji. Sonrasında bunu geliştirmek de Amerika'ya kalmış. Günümüzde HAARP; ABD Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen bir çalışma. İçinde yaşadığımız zamanın en üstün "HARP" teknolojisi olarak da görebileceğimiz bu teknoloji, elektromanyetik sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığı üzerine kurulu. Türkçe karşılığı Yüksek Frekans Aktif güneşsel Araştırma Programı olan bu sistem; yüksek enerjiler kullanarak aktif ve güçlü radyo dalgaları oluşturmakta.1997 yılında projenin son safhası tamamlandığında,3 milyar wattlık bir güçten fazla enerjiyi atmosferin üst katmanlarına yaymak için dizayn edilmiş güçlü bir verici inşa edilmişti.Proje dünyanın en büyük "iyonosfer ısıtıcısını" içeriyordu ve iyonosferin ısıtılması yoluyla VLF yani "çok düşük frekans" dalgaları üretilmekteydi. Bu amaçla" yüksek frekans bazlı bir radyo vericisi" kurulmuş ve 72 fit yüksekliğinde 180 kule inşa edilmişti.

SONRAKİ HABER