Huawei’nin kızları: Biri şöhret peşinde diğeri ev hapsinde

Hem Çin'in hem de dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden olan Huawei kurucusu Ren Zhengfei’nin küçük kızı Annabel Yao, müzik piyasasına hızlı giriş yaptı. Zhengfei’nin büyük kızı CFO Meng Wanzhou ise, ABD'deki suçlamalar nedeniyle Kanada'da ev hapsinde tutuluyor. Çin'e dönemeyen ablasının aksine şöhret olmak isteyen küçük kardeşe Çinlilerden öfke seli var.

F5HABER F5HABER
Huawei’nin kızları: Biri şöhret peşinde diğeri ev hapsinde

Ruken Canan Ruken Canan

Çinli teknoloji devi Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei'nin küçük kızı Annabel Yao, ‘Backfire’ albümüyle müzik piyasasına girdi.

Genç kadın şarkısındaki cürretkar sözleri ve göz alıcı kıyafetleriyle Çinli sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Kullanıcılardan biri Ren'in ilk evliliğinden olan kızı Huawei'nin Finans Direktörü Meng Wanzhou ile tam bir tezat oluşturan Yao için "Bu sesi duymak çok rahatsız edici" yorumunu yaparken bir diğeri de "Şarkı söyleyemez, dans edemez, ama paranız varsa ..." diye yazdı.

Huawei’nin kızları: Biri şöhret peşinde diğeri ev hapsinde - Resim : 1

HARVARD MEZUNU

Yao geçtiğimiz hafta bir müzik şirketiyle anlaştığını duyurmuş ve bunun kendisi için erken bir doğum günü hediyesi olduğunu söylemişti. Ancak Çinli bir çok kullanıcı TH Entertainmen ile varılan bu anlaşmanın Huawei'den kaynaklandığını söylüyor.

Eleştirilerin odağındaki Yao, Ren Zhengfei’nin'in ikinci evliliğinden.

Yao, Harvard mezunu ve başarılı bir balerin.

Huawei’nin kızları: Biri şöhret peşinde diğeri ev hapsinde - Resim : 2

ABD’nin hedefi haline gelen Çinli teknoloji firması Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou (48), 2018'de Kanada'da ev hapsine alınıp, şartlı serbest bırakılmasından bu yana elektronik kelepçe ile yaşamaya devam ediyor.

Huawei’nin kızları: Biri şöhret peşinde diğeri ev hapsinde - Resim : 3

Meng, hakkındaki ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme, yolsuzluk ve teknoloji hırsızlığı gibi suçlamalar nedeniyle Aralık ayında Kanada'da havaalanında aktarma sırasında gözaltına alınmıştı.

Huawei’nin kurucusu BBC’ye konuşmuş kızının siyasi nedenlerle tutuklandığını öne sürmüştü. 

SONRAKİ HABER