Finlandiya NATO'ya girmek istediğini açıkladı: Kremlin'den çok sert uyarı geldi

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı yaptığı ortak açıklamada; NATO'ya katılmak istediklerini, bunun için "derhal" başvuru yapılması gerektiğini açıkladı. Konuyla ilgili Rusya ve NATO'dan açıklama geldi. Kremlinden yapılan açıklamada 'Finlandiya'nın NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya tehdittir' ifadesine yer verildi.

F5HABER F5HABER
Finlandiya NATO'ya girmek istediğini açıkladı: Kremlin'den çok sert uyarı geldi

Finlandiya'nın NATO'ya ivedilikle başvurulması yönündeki açıklamasına, Kremlin'den anında cevap geldi.

Açıklamada "Finlandiya'nın NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya bir tehdittir . NATO'nun gelişmesi dünyayı ya da Avrupa'yı daha istikrarlı yapmayacak." ifadelerine yer verildi.

FİNLANDİYA NATO'YA GİRMEK İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve başbakanı bugün yaptıkları açıklama ile NATO üyeliğine başvurmaktan yana olduklarını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN ORTAK AÇIKLAMA

Finlandiya merak edilen kararı konusunda ilk sinyali bugün verdi. Finlandiya Cumhurbaşkanı ve başbakanı bugün yaptıkları açıklama ile NATO üyeliğine başvurmaktan yana olduklarını duyurdu.

Yapılan ortak açıklamada, “NATO üyeliği Finlandiya'nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendirecektir. Finlandiya, gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalıdır. Bu kararın alınması için gereken ulusal adımların önümüzdeki birkaç gün içinde hızla atılacağını umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

RUSYA VE NATO'DAN İLK AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Finlandiya'nın NATO üyeliğine kabul edilmesinin Rusya'nın güvenliği için tehdit oluşturacağını iddia etti:

"Finlandiya'nın NATO'ya girmesi Rusya için tehdittir. NATO'nun genişlemesi Avrupa'yı daha güvenli bir yer yapmaz."

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise; "Finlandiya üyelik başvurusu yaparsa NATO'da memnuniyetle karşılanacak, katılım süreci sorunsuz ve hızlı olacaktır" dedi.

RUSYA'DAN PEŞ PEŞE UYARI!

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov ise Finlandiya'yı açıkça tehdit ederek, "Finlandiya NATO'ya katılırsa Rusya'nın 'meşru hedefi' olur ve ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır" demişti.

SONRAKİ HABER