Çin'de askeri darbe mi oldu? Sosyal medyada Çin'de darbe iddiası bir anda yayıldı!

Çinli gazeteci Jennifer Zeng'in ülkede Askeri Darbe iddiası hızla yayıldı. Muhalif gruplara yakınlığı ile de bilinen gazeteci Zeng'in söz konusu iddiası resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Peki Çin'de darbe yapıldığı iddiası nasıl ortaya çıktı? Çin'de neler oluyor?

F5HABER F5HABER
Çin'de askeri darbe mi oldu? Sosyal medyada Çin'de darbe iddiası bir anda yayıldı!

Çinli gazetecinin darbe iddiası ortalığı fena karıştırdı. İddia uluslararası kamuoyunda da gündem oldu ve bir anda tüm dünyanın gözü Çin'e çevrildi. Peki gerçekte ne oldu? Çin'de darbe iddiası ve sonrasında yaşananlar...

ÇİN'DE DARBE İDDİASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Youtube kanalından ve Twitter hesabından Çin ile ilgili paylaşımlar yapan gazeteci Zeng, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e karşı darbe yapıldığı, Xi’nin ev hapsinde tutulduğunu iddia etti.

Çin'de askeri darbe mi oldu? Sosyal medyada Çin'de darbe iddiası bir anda yayıldı! - Resim : 1

ABD’de yaşayan gazeteci Zeng, askeri araçların bulunduğu bir videoyu kullanarak yaptığı paylaşımda, "Çin ordusuna ait araçlar 22 Eylül'de Pekin’e doğru ilerliyor. Konvoyun uzunluğu 80 kilometre. Aynı zamanda söylentilere göre Xi Jinping, bazı ordu yöneticileri tarafından tutuklandı ve ev hapsinde tutuluyor" ifadelerini kullandı.

Jennifer Zeng, Youtube kanalından yaptığı açıklamada ise video ve iddiayı kendisini ABD merkezli "Çin Demokrasi Partisi" adlı oluşumun başkanı olarak tanıtan Xie Wanjun'a dayandırdı ve geri adım attı.

Benzer Haberler
12 Eylül’de neler oldu? İşte ’80 darbesi’nde yaşananlar…

12 Eylül 1980'de neler yaşandı? F5HABER-

SONRAKİ HABER