BM Genel Sekreteri'nden Kıbrıs açıklaması

BM Genel Sekreteri Guterres KIbrıs müzakereleri ile ilgili açıklamada bulundu. Genel Sekreter, "Kıbrıs sorunun çözümü için resmi görüşmelerin başlaması için yeterli ortak zemin bulamadık" ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
BM Genel Sekreteri'nden Kıbrıs açıklaması

KKTC ve Rum kesimi ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu garantör ülkelerin katılımıyla 5+1 gayriresmi Kıbrıs konferansının son gününde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, açıklamalarda bulundu.

Antonio Guterres, "Kıbrıs sorunun çözümü için resmi görüşmelerin başlaması için yeterli ortak zemin bulamadık" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Guterres, "Diyaloğu sürdürmek ve olumlu sonuçlar elde etmek için elimizden geleni yapma konusunda kararlıyız" şeklinde konuştu. 

GEÇTİĞİMİZ GÜN YOĞUN GEÇTİ

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferansın ikinci günü geçtiğimiz günün yoğun geçtiği açıklanmıştı.

Konferansın ikinci gününde sabah yapılan ilk oturum ve ikili görüşmelerin ardından TSİ 20.00'ye kadar ara verilmiş, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in başkanlık ettiği konferansta, günün son oturumu TSİ 21.30'da sona ermişti.

Toplantılara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis ile garantör ülkeler adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab katılmıştı.

Guterres, BM Cenevre Ofisi'nde sona eren ikinci gün toplantılarının ardından konferansa katılan heyet başkanları onuruna gayriresmi akşam yemeği vermişti.

SONRAKİ HABER