BM Genel Sekreteri Guterres "intihar girişimi" sözleri ile uyardı...

Dünya koronavirüs kabusunu yaşarken BM Genel Sekreteri Antonio Guterres insanoğlunun doğaya verdiği savaşı "intihar girişimi" olarak nitelendirdi. Gezegenin bozulmuş dengesinin onarımının sadece "ahlaki bir test" olmadığını vurgulayan Guterres, bunun aynı zaman 21. yüzyılda herkesin önceliği olması gerektiğini savundu. Genel Sekreter durumun ciddiyetini ise insanlığın doğaya verdiği zarar nedeniyle ölenlerin sayısının koronavirüsten ölenlerden 6 kat daha fazla olduğunu belirterek vurguladı.

F5HABER F5HABER
BM Genel Sekreteri Guterres "intihar girişimi" sözleri ile uyardı...

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Columbia Üniversitesinde düzenlenen panelde, "Gezegenin Durumu" başlıklı bir konuşma yaptı.

"Gezegenin bozulduğunu" ve dünyanın karşı karşıya kaldığı bu kaosun ana nedeninin insanların faaliyetleri olduğunu ifade eden Guterres, biyoçeşitliliğin çöktüğünü, 1 milyon türün neslinin tükenme riskiyle karşı karşıya kaldığını, çöllerin büyüdüğünü, sulak alanların kaybolduğunu ve her yıl 10 milyon hektar ormanın yok olduğuna dikkat çekti.

Guterres, "Hava ve su kirliliği yılda 9 milyon kişinin ölümüne neden oluyor ve bu rakam, pandeminin neden olduğu kayıplardan 6 kat daha fazla." diye konuştu.

Bulaşıcı hastalıkların yüzde 75'inin hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar olduğuna dikkat çeken Guterres, dünyanın aynı zamanda iklim felaketi ile karşı karşıya olduğu uyarısı yaptı.

"GEZEGEN İÇİN BİR AŞI YOK"

İnsanlığın doğaya karşı verdiği savaş için "intihar girişimi" vurgusu yapan Guterres, "bozulan gezegenin" onarımının sadece "ahlaki bir test" değil aynı zamanda 21. yüzyılda herkesin önceliği olması gerektiğinin altını çizdi.

Guterres, "Gezegen için bir aşı yok. Doğanın bir kurtarıcıya ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

SONRAKİ HABER