'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'ın iddiası çelişkilerle dolu

ABD Başkanı Joe Biden Pensilvanya'da yaptığı konuşmada savaş pilotu olan amcasının 2.Dünya Savaşı'nda Papua Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini söyledi. The Times'a göre Biden'ın iddiaları çelişkilerle dolu. Zira amcasının uçağı denize düşmüştü

F5HABER F5HABER
'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'ın iddiası çelişkilerle dolu

ABD Başkanı Joe Biden'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında savaş pilotu olan amcasının Papua Yeni Gine'de uçağı düştükten sonra yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini öne sürdü. 81 yaşındaki Başkan, Pensilvanya'da yaptığı konuşma sırasında amcası Ambrose Finnegan'ın uçağının Mayıs 1944'te düştüğünü ve kalıntılarının hiçbir zaman bulunamadığını söyleyerek "Bölgede çok fazla yamyam vardı" dedi. Biden, "Amcam Ordu Hava Kuvvetleri'nde görev aldı ve tek motorlu uçaklarla savaş bölgelerinde keşif uçuşları yaptı. Ve Yeni Gine'de vuruldu. Cesedini asla bulamadılar çünkü Yeni Gine'nin o bölgesinde çok sayıda yamyam vardı" dedi.

Kayıp ABD askerlerinin belgelenmesinden sorumlu kurum ABD Savunma Savaş Esirleri/MIA Muhasebe Ajansı (DPAA) Başkan'ın amcasını taşıyan ve o sırada kurye görevinde olan A-20 Havoc tipi uçağın "bilinmeyen nedenlerle" ada açıklarında okyanusa çakılmak zorunda kaldığını açıkladı.

Kazadan sağ kurtulan var
Ajansın açıklamasında üç kişinin batan enkazdan çıkmayı başaramadığı ve kazada kaybolduğu, ertesi gün havadan yapılan aramada ne kayıp uçağın ne de kayıp mürettebatın izine rastlandığı belirtiliyor. Rapora göre bir başka mürettebat üyesi kazadan sağ kurtuldu.

Bununla birlikte, yamyamlığın o dönemde bölgede bilindiğine dair kanıtlar var ve Biden'ın amcasının kalıntılarının hiçbir zaman bulunamadığı iddiası doğru.

SONRAKİ HABER