ABD ara seçime gidiyor: Joe Biden ve Donald Trump mitingler düzenledi

8 Kasım Salı günü, Amerika Birleşik Devletleri'nde Kongre ara seçimi yapılacak. Demokrat Partili ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Eski ABD Başkanı Donald Trump, mitinglerle seçmenleri oy vermeye çağırdı.

F5HABER F5HABER
ABD ara seçime gidiyor: Joe Biden ve Donald Trump mitingler düzenledi

ABD Başkanı Joe Biden New York'ta, eski Başkan Donald Trump ise Florida'da miting düzenledi. Biden ara seçim için "Hayatımızın en önemli seçimi" ifadesini kullandı, Trump'a yüklendi. 2024'teki seçimde aday olabileceğinin sinyalini veren Trump, seçmene "Komünistleri ezin" diye seslendi.

Biden, "Ülkemizin gelecek onyıllarda alacağı şekli belirleyen bir dönüm noktasındayız. Bu seçim bir referandum değil bu bir seçim. Temelde iki farklı ABD vizyonu için bir seçim. Selefimin neler yaptığını gördünüz. Ekonomi mahvolmuştu." dedi.

Eski Başkan Trump ise Miami'de Cumhuriyetçi valisi Ron DeSantis’le, Cumhuriyetçi senatörü Marco Rubio’ya destek mitingine katıldı.

Seçmene "Komünistleri ezin" diye seslendi, 2024'teki seçimde aday olabileceğinin de sinyalini verdi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise, Chicago'yu ziyaret etti. Demokratların Senato'daki çoğunluğu alması durumunda ulusal kürtaj hakları yasasını geçirebileceklerini söyledi.

First Lady Jill Biden da Teksas'taydı. Biden, Kilisede ibadet edenlere, "Topluluğumuzu kimin yöneteceğini seçmek, inancımızı yaşamanın bir yoludur" dedi.

Son anketler, Cumhuriyetçi Parti'nin, meclisin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu yakalayacağı yönünde. Meclis'in üst kanadı Senato'da ise çoğunluğun kimde olacağı hala belirsizliğini koruyor.

Birinin bile kontrolü, Cumhuriyetçilere geçtiği takdirde, Demokrat Biden'ın yasa çıkarmasını zorlaştıracak. Ayrıca Cumhuriyetçiler, Biden'a yönelik soruşturmalar başlatabilecek.
 

SONRAKİ HABER